تبیین عدالت اجتماعی با هنر نمادپردازی در بوستان سعدی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران
  • کد COI اختصاصی: MTCONF07_247
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجیبه هنرور

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوی

معصومه رحمانی فر

دانشجوی دکترای ادبیات فارسی و دبیر آموزش و پرورش

چکیده

عدالت اجتماعی از مضامین برجسته بوستان سعدی است که سعدی با هنر نماد پردازی توانسته به نحو احسن آن را تبیین کند،نمادگرایی در اشعار شاعران ریشه ای دیرینه دارد که بوسیله آن برای معرفی فرهنگ و تمدن ملتها به نحوی گسترده، متنوع وهنرمندانه عمل کرده اند ؛ سعدی همراه با نماد، ماهرانه از آرایه های ادبی نیز بهره جسته و از این طریق مفاهیمی چون عدالتاجتماعی برجسته سازی شده است. زبان نمادین در اشعار سعدی گاهی تصویر سازی زیبایی از زندگی خود افراد هست و در بیشترموارد تعلیمی می باشند، تعلیماتی که در رابطه با زندگی اجنماعی خود افراد می باشد حتی اشعار درعین سادگی در بردارندهمضامین درخور تاملی می باشند، که ارزش های مشترک بین افراد را در زندگی بدتن توجه به زمان و مکان بیان کرده است. در اینتحقییق، عدالت اجتماعی از زوایای مختلف درحکایت های بوستان سعدی استخراج شده و نمادهای به کار رفته همراه با صور خیال،که به بیان اندیشه و مقصود سعدی کمک کرده است ، بررسی شده است.

کلیدواژه ها

سعدی، عدالت اجتماعی، نمادگرایی، آرایه ادبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.