هملت در پوست گردو در برابر هملت، شاهزاده دانمارک: یک پژوهش بینامتنی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران
- کد COI اختصاصی: MTCONF07_203
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 282
نویسندگان
دانش آموخته ی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
رمان پوست گردو از مک یوون بازگویی نمایشنامه ی هملت شکسپیر است که نویسنده در ضمن تکرار موتیف های مختلف و به کارگیری عناصربینامتنیتی من جمله نقل قول، ارجاع، تلمیح، ... با نگاهی کاملا متفاوت و جدید به روایت داستان می پردازد. در این رمان، هملت در نمایشنامهی شکسپیر به جنینی متولد نشده ولی هوشیار و فیلسوف که در جست و جوی هویت خویش است و سعی در برداشتن پرده از چهره ی عمو ومادر خائنش دارد معرفی شده است که البته تفاوت های زیادی با نمایشنامه ی اصلی دارد ولی در عین حال در بسیاری از جهات به هم شبیهاند. این مقاله ضمن نشان دادن رابطه ی بینامتنیت با تکیه بر آراء ژرار ژنت، تلمیحات و ارجاعات به کار رفته بر اساس این نظریه ها را توضیحمی دهد و اسامی به کار رفته در رمان را نیز واکاوی و بررسی می کند و به با دیدی عمیق تر به بررسی شباهت ها و تفاوت های موجود درشخصیت هملت و جنین می پردازد و استدلال می کند که هدف مک یوون صرفا باز نمایی ای پارودی گونه از شخصیت اصلی داستان نبوده بلکهاو به نقد شخصیت هملت شکسپیر در این رمان پرداخته و عناصری آشکار یا پنهان از متن نمایشنامه را در قالبی بینامتنی در این رمان به کاربرده است.کلیدواژه ها
بینامتنیت، مک یوون، پوست گردو، هملت، تلمیح، ارجاع، نقل و قولمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.