مطالعه و بررسی مولفه های موثر بر سازماندهی سیستم های اطلاعات مدیریت و تجزیه و تحلیل نقش اساسی و کلیدی آن بر میزان بهره وری در سازمان های هزاره سوم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی توسعه و ترویج علوم انسانی و مدیریت در جامعه
  • کد COI اختصاصی: HTCONF03_292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شکیبا

کارشناسی مهندسی کشاورزی گرایش زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی و کارشناس مسئول مسیلها و قنوات منطقه ۱۶ شهرداری تهران

چکیده

در عصر اطلاعات، سیستم های اطلاعات مدیریت، عاملی مهم و حیاتی به حساب می آیند. زیرا، سیستم های اطلاعات مدیریت با هماهنگ کردن و به کارگیری سه منبع بسیار مهم سازمانی یعنی؛ اطلاعات، فناوری اطلاعات و افراد سروکار دارند. (هاگ و دیگران، ( ۲۰۰۶ عموما چندین اصطلاح برای تشریح سیستم های اطلاعاتی مدیریت به کار رفته است، که این اصطلاحات عبارت اند از:سیستم های اطلاعات رایانه ای، فناوری اطلاعات، علم رایانه ای کردن کسب و کار، مدیریت اطلاعات و سیستم های پشتیبان تصمیم، پردازش الکترونیک داده ها، مدیریت منابع اطلاعات و سیستمهای اطلاعاتی و دیویس (۱۹۷۶) یکی از اولین تعاریف را در خصوص سیستم های اطلاعاتی مدیریت ارائه داد. به نظر دیویس، سیستم اطلاعات مدیریت، سیستمی جامع مرکب از انسان و ماشین است که برای پشتیبانی از تصمیم ها، مدیریت و عملیات، اطلاعاتی را فراهم می سازد.از آغاز فعالیت انسان، نظام های اطلاعاتی مدیریت در اشکال مختلف وجود داشته و اهمیت اطلاعات در مدیریت سازمان از دوران باستان درک می شده است. نیاز به پردازش داده ها، از اواسط قرن هجدهم رو به فزونی نهاد. انقلاب صنعتی موجب انتقال ابزار اساسی تولید از خانه ها و مغازه های کوچک به کارخانه ها شد. با فرا رسیدن عصر کارخانه های بزرگ و فنون تولید انبوه، نیاز به کالاهای سرمایه ای پیشرفته و پیچیده، برای مدیریت اجتناب ناپذیر شد.اطلاعات، بدون وجود یک قالب نظام مند قادر نخواهد بود نیازهای مدیریت را رفع کند. لذا فرایند تصمیم گیری به طور خاص و اعمال وظایف مدیریت به طور عام، نظام اطلاعاتی مناسبی را می طلبد که سازمان هابتوانند به مدد دستیابی به اطلاعات مورد نیاز، فعالیت های خویش را سازماندهی کنند. سیستمهای اطلاعات مدیریت ) MIS ( نقشی بسیار مهم و کلیدی در سازمانهای هزاره سوم دارند.امروزه نظامهای اطلاعات تاثیر شگرفی بر ساختار سلسله مراتبی سازمانها دارند؛ به گونه ای که مدیران سطوح مختلف، خود را بی نیاز از این اطلاعات نمیدانند. به هر حال، یکی از عوامل موثر در بهبود نظام تصمیم گیری در سازمان، وجود سیستمهای اطلاعاتی است که البته این نظامها باید دقیق، صحیح و به هنگام باشند .در این پژوهش قصد داریم که به بررسی سیستم های اطلاعات مدیریت با رویکرد بهره وری سازمانی بپردازیم.

کلیدواژه ها

سازماندهی، هزاره سوم ، تجزیه و تحلیل ، اطلاعات، سازمان، سیستم اطلاعات مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.