بررسی عوامل توجیه کننده گرایش به کیفر خدمات عمومی در حقوق ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی توسعه و ترویج علوم انسانی و مدیریت در جامعه
  • کد COI اختصاصی: HTCONF03_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسحاق عدلی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران، اهواز

چکیده

خدمات عمومی رایگان خدماتی است که با رضایت محکوم برای مدت مشخص، بوسیله دادگاه و تحت نظارت قاضی اجرای احکام جهت اجرا تعیین میشود. در واقع خدمات عامالمنفعه شیوهای نوین است که در اختیار دادگاه ها قرار گرفته تا قضات بتوانند در صورت تشخیص، برای جبران خسارت ناشی از عملی که متهم انجام داده، وی را به اجرای خدمات سازنده و بدون مزد در جامعه محکوم نمایند. این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی، عوامل توجیه کننده گرایش به کیفر خدمات عمومی در حقوق ایران را مورد بررسی قرار داده است. خلاصه یافته پژوهش چنین شد که خدمات ارائه شده از طریق موسسات و نهادهای دولتی یا غیردولتی پذیرنده، بایستی منفعت جامعه را بدنبال داشته باشد. عدم الزام پیمانکاران و شرکتها به تقبل بکارگیری محکوم، عدم نظارت کافی بر کار محکومین زیاد، عدم وجود ظرفیت بکارگیری نوجوانان. از آنجایی که قرارداد واگذاری خدمات مختلف شهرداریها یک ساله بوده و قرارداد پیمانکاران به صورت پروژه ای و مخصوص طول دوره به پایان رساندن آن می باشد، لذا چنانچه طول دوره محکومیت یک مجرم بیشتر از یک سال باشد برای ادامه کار باید به شرکت دیگری معرفی گردد که چنین فرآیندی، برای بکارگیری محکومین با نوعی تکلف و سختی همراه خواهد بود. چالشهای نهاد شهرداری در بکارگیری محکومین به موارد یاد شده محدود نبوده و عدم وجود ظرفیت بکارگیری نظامیان، چالش دیگری است که متوجه محکومین نظامی میباشد، چراکه با توجه به آیین نامه اجرایی ماده ۷۹ ق. م. ا. که از مراکز نظامی در جهت بکارگیری محکومین ذکری به میان نیاورده، بکارگیری نظامیان محکوم، در نهاد شهرداری تا حدودی اجرائی نمیباشد.

کلیدواژه ها

مجازاتهای جایگزین حبس، خدمات عمومی رایگان، عوامل توجیه کننده، محکومین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.