بررسی تاثیر خط مشی های دولت در بهبود حکمرانی اخلاق محوردر حوزه بهداشت و سلامت عمومی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی توسعه و ترویج علوم انسانی و مدیریت در جامعه
- کد COI اختصاصی: HTCONF03_200
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 372
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه پژوهشی جامعه شناسی توسعه، پژوهشکده برنامه ریزی و توسعه جهاددانشگاهی
دانش آموخته دکترای مدیریت دولتی تصمیم گیری و خطمشی گذاری عمومی جهاددانشگاهی
چکیده
سلامت پیش نیاز عملکرد هر فرد به عنوان شهروند قلمداد شده و فقدان آن امکان انجام مسئولیت ها و تعهدات فرد را به عنوان یک عامل از او می گیرد. سلامت عمومی، رویکرد اجتماعی به حفظ و ارتقاء سلامت بوده و به دنبال تضمین سلامت جامعه است. دولت کنشگر اصلی حکمرانی در حوزه بهداشت و سلامت عمومی تلقی شده و حکمرانی اخلاق محور در این حوزه محصول عملکرد دولت است. بنابراین ما نیازمند درک این موضوع هستیم که چطور دولت نقش مهم خود را برای تامین مناسب سلامت و بهداشت شهروندان ایفا می کند. بدین منظور هدف مطالعه حاضر شناخت نقش خط مشی های دولت در بهبود حکمرانی اخلاق محور به عنوان بعد مهمی از سیاست های حوزه بهداشت و سلامت عمومی است.بنابراین با روش توصیفی تحلیلی سعی بر این شده تا نقش خط مشی ها و برنامه های دولت برای بهبود حکمرانی اخلاق محور با هدف گسترش سلامت همگانی و ارتقا توانمندی شهروندان و کاهش نابرابری اجتماعی در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد.نتایج نشان داد رویکرد دولت از تعیین کننده های اصلی و اساسی ابعاد گوناگون حکمرانی اخلاق محور در حوزه بهداشت و سلامت عمومی است. توانمند سازی اعضای محروم جامعه و حمایت از آنان، داشتن اطلاعات مورد نیاز برای پیاده سازی خط مشی های موثر و برنامه هایی که ارتقاء سلامت را حمایت می کند؛ احترام به حقوق افراد در جامعه برای رسیدن به سلامت جامعه؛ بهبود محیط فیزیکی و اجتماعی با اجرای برنامه های سلامت عمومی و سیاست های آن؛ تضمین صلاحیت حرفه ای کارکنان نهادهای سلامت عمومی و ... از جمله فعالیت های مهم جهت بهبود حکمرانی اخلاق محور در بهداشت و سلامت عمومی قلمداد می شود.کلیدواژه ها
حکمرانی اخلاقی، دولت، خط مشی، سلامت عمومیمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.