الگوی تصمیم گیری اخلاقی مدیران در ادعیه امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی توسعه و ترویج علوم انسانی و مدیریت در جامعه
  • کد COI اختصاصی: HTCONF03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن رضایی آدریانی

مدیرگروه اخلاق پزشکی دانشکده دین و سلامت دانشگاه علوم پزشکی قم

لیلی بریم نژاد

استاد مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایران

احمد غلامعلی

استادیار دانشگاه قران و حدیث

چکیده

مقدمه با وجود اینکه بر اهمیت اخلاق در رهبری و تصمیم گیری های رهبر آموزشی، وفاق عمومی وجود دارد اما مطالعات گذشته نشان داده است رهبران آموزشی در این زمینه، آموزش رسمی نظام مند و مبتنی بر نیاز و متناسب با چالشهای تصمیم گیری خود دریافت نمی کنند. ضرورت عملکرد اخلاقی در رهبران آموزشی روشن است اما اینکه چگونه یک رهبر آموزشی در شرایط تصمیم گیری، اخلاق را محور قرار میدهد مشخص نیست. پرسشی دیگر پدید می آید که موانع و تسهیل کننده های تصمیم گیری اخلاقی در مدیران آموزشی چیست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات در ابتدا باید به این سوال پاسخ داده شود که تصمیم گیری اخلاقی در مدیران آموزشی بر چه مبنایی صورت می گیرد. در این میان، کشورهای اسلامی با داشتن فلسفه زندگی خاص و فرهنگ متفاوت با دیگر کشورها، به تئوریهای خاص خود نیاز دارند. به همین صورت، جوامع اسلامی نیز در حوزه مدیریت جامعه به طور اعم و مدیریت مراکز ارائه خدمات سلامت به طور اخص، نیازمند تئوری های بومی اسلامی متناسب با مبانی علوم دینی هستند. لذا مطالعه حاضر با هدف تبیین الگوی تصمیم گیری اخلاقی مدیران مراکز ارائه خدمات سلامت مبتنی بر آموزه های صحیفه سجادیه طراحی و اجرا گردید .روش کار: در این پژوهش از تحلیل محتوا و شیوه تحلیل ارزشیابی استغاده شد. هدف از تحلیل ارزشیابی آن است که با تحلیل کمی متن مورد بررسی، بتوان به نوع گرایش و ارزش گذاریهای تولیدکننده متن پی برد. در این متن فن واحدهای محتوایی و علایم زبانی (لغات و جملات و....) که دارای بار ارزشی هستند شمرده می شوند و جهت و شدت با ارزش آنها تعیین می شود. لذا کتاب صحیفه کامله سجادیه به طور کامل مطالعه شد و کلیه مفاهیم مرتبط با اخلاق مدیران استخراج گردید.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.