شناسایی و طبقه بندی هوشمند کمبود مواد مغذی در درختان پسته با استفاده از ماشین بردار پشتیبان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های مکانیک ماشین های کشاورزی، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MAM-10-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد رضایی

مهدی یزدیان دهکردی

مهدی آقا صرام

چکیده

کمبود مواد مغذی، یکی از چالش های اساسی در رشد درختان و گیاهان است. برای افزایش تولید محصولات با کیفیت، شناسایی به موقع کمبود مواد مغذی امری ضروری است. انجام ندادن به موقع این مهم موجب کاهش بهره وری و وارد شدن خسارات بعضا جبران ناپذیر برای کشاورزان خواهد شد. روش سنتی برای این کار، بررسی چشمی برگ، تجزیه خاک و روش های آزمایشگاهی است، که به افراد خبره و وقت و هزینه های زیادی نیاز دارد. این روش در اغلب موارد مقرون به صرفه نیست. در دنیای امروز استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در تمامی حوزه های مختلف بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش ضمن جمع آوری داده و برچسب گذاری آن ها، یک روش خودکار و هوشمند مبتنی بر پردازش تصویر و یادگیری ماشین برای تشخیص کمبود مواد مغذی در درختان پسته ارائه شده است. در ابتدا با تصویربرداری از برگ های مختلف، داده های مناسب جمع آوری و برچسب گذاری شده است تا سیستم هوشمند آموزش داده شود. مراحل اصلی در سیستم پیشنهادی شامل: پیش پردازش، شناسایی نواحی دارای کمبود، استخراج ویژگی و طبقه بندی نوع کمبود در هر ناحیه است. در مرحله استخراج ویژگی از خصوصیات آماری رنگ تصویر ازجمله میانگین، انحراف معیار، آنتروپی، مقدار موثر، واریانس و همچنین ویژگی های بافت تصویر مانند همواری، کنتراست، همبستگی و انرژی بهره گرفته شده است. در نهایت به وسیله ی طبقه بندی کننده معروف ماشین بردارپشتیبان، کمبود ها طبقه بندی شده است. ارزیابی های انجام شده بر روی داده های واقعی، کارایی سیستم پیشنهادی با دقت ??% و موثر بودن آن برای کاربردهای واقعی را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

کمبود مواد مغذی, هوش مصنوعی, پردازش تصویر, یادگیری ماشین, کیفیت محصول, ماشین بردارپشتیبان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.