مطالعه عددی سه بعدی رسوب در مخازن سدها با استفاده از نرم افزار SSIIM و مقایسه با نتایج آزمایشگاهی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ACUC14_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 468
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران – سازه، موسسه غیرانتفاعی میرداماد گرگان
استادیار گروه مهندسی عمران موسسه غیرانتفاعی میرداماد گرگان
چکیده
با ورود رسوب و تجمع آن در مخزن سد، ظرفیت ذخیره موثر آب کاهش می یابد. این امر به نوبه خود باعث کاهش توان ذخیره آب و از دست رفتن ظرفیت تعدیل طغیان مخزن خواهد شد. اگر رسوب در نزدیکی بدنه سد تجمع یابد، امکان مدفون شدن تخلیه کننده های تحتانی و دریچه های آبگیر را سبب شده و همچنین بهره برداری آنها را با اشکال مواجه می سازد. به علاوه رسوبی که به خروجی های مربوط به آبگیر می رسد، می تواند توربین ها و حفاظ دریچه های تحتانی مخازن را دچار فرسایش و خوردگی کند . همچنین بار وارده به بدنه سد نیز افزایش می یابد. تغییرات رسوب مخزن به عواملی چون مقدار رسوبات تولید شده، سرعت انتقال رسوب، نوع رسوب، طریقه نهشت رسوبات، عملکرد مخزن، خصوصیات ژئومتریک مخزن و جریان متغیر رودخانه بستگی دارد. در این مطالعه، جهت صحت سنجی نرم افزار عددی، شبیه سازی عددی میدان و رسوب جریان در مخازن سدها به کمک نرم افزار SSIIM۲ صورت گرفته است. پروفیل های سرعت جریان با استفاده از مدل های آشفتگی مختلف در مقاطع مختلف مدل سازی شده و نتایج عددی حاصله با نتایج آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج عددی حاصله با نتایج آزمایشگاهی و عددی سایر محققین مقایسه و مطابقت خوبی بین آنها دیده شد.کلیدواژه ها
مخازن سدها، توزیع سرعت جریان، میدان رسوب، مدلهای عددی، مدلهای آشفتگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.