تعیین عملکرد سازه های مقاو م سازی شده با میراگر فلزی جاری شونده در سازه های فولادی نامنظم در پلان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران؛ یافته های نوین و کاربردی
  • کد COI اختصاصی: CENAF01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیمیا کفاشیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران

کیانا کفاشیان

دانشجوی دکتری مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران

چکیده

تفکر کنترل ارتعاش ورودی به سازه و پاسخ آن، تغییراتی اساسی را در روند معمول مقاوم سازی سازه ها در زلزله ایجاد کرده است.به جهت از بین بردن و کاهش خسارت وارده به اعضاء اصلی سازه (تیرها و ستون ها) دستگاه های خاصی باداشتن قابلیت هایی نظیراستهلاک انرژی ورودی سازه، تغییرشکل پلاستیک وغیره درمکان های معینی نصب می شوند. یکی از این نوع دستگاه ها،سیستم های میراگر جاری شونده می باشند که به دلیل پتانسیل بالا در جذب و اتلاف انرژی وارده بر سازه و همچنین هزینهپایین در نصب و نگهداری آنها امروزه کاربردهای متنوع ای در مهندسی عمران بخصوص سازه مورد استفاده قرار گرفته اند. باتوجهبه گرایش بیشتر طراحان به سمت تحلیل و طراحی سازه ها به روش استاتیکی معادل به دلیل سهولت و کم هزینه بودن آن،بیشتر آیین نامه های کنونی نیز این روش را مبنای طراحی قرار داده اند. هر چند که در آیین نامه های فعلی بخصوص استاندارد۲۸۰۰ ایران نگاهی اجمالی به روش طراحی غیرخطی شده و می خواهند کاربران را به سوی طراحی غیرخطی راهنمایی کنند.به هرحال مبنای طراحی لرزه ای کنونی برای سازه های متعارف قبل از تحلیل های غیرخطی، تحلیل الاستیک می باشد. در اینپژوهش سعی شده است تا به کمک نرم افزار اجزای محدود، رفتار میراگرهای فلزی جاری شونده در تحلیل دینامیکی غیرخطیدر سازه ۱۵ طبقه نامنظم در پلان به دقت بررسی شده است. در مجموع در بحث و نتیجه گیری به این نکته خواهیم رسید کهباتوجه به نصب میراگرها در سازه های نامنظم در پلان شاهد کاهش تغییرمکان جانبی در سازه ۱۵ طبقه به میزان ۱۶ % و تغییرمکان نسبی در به میزان ۲۰ % کاهش روبرو خواهیم شد.

کلیدواژه ها

مقاوم سازی لرزه ای ساختمان، میراگرهای فلزی، نامنظم در پلان، تحلیل دینامیکی غیرخطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.