تولید آنزیم تاناز توسط شبه گونه های تریکودرما با استفاده از تانن به عنوان تنها منبع کربن و انرژی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی کاربردی، دوره: 34، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JAB-34-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بهگر

دانشیار پژوهشکده کشاورزی هسته ای. پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای. کرج. ایران.

پروین شورنگ

دانشیار پژوهشکده کشاورزی هسته ای. پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای. کرج. ایران.

فرحناز معتمدی سده

دانشیار پژوهشکده کشاورزی هسته ای. پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای. کرج. ایران.

سمیرا شهبازی

استادیار پژوهشکده کشاورزی هسته ای. پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای. کرج. ایران.

چکیده

هدف از انجام این آزمایش بررسی تولید آنزیم تاناز توسط شبه گونه های قارچ تریکودرما (شامل ویریده، رسئی، هارزیانوم و لانگی براکیاتوم) در محیط کشت تخمیری حاوی اسید تانیک به عنوان تنها منبع کربن و انرژی بود. خصوصیات موفولوژیکی گونه ها در محیط کشت حاوی مالت، مخمر و گلوکز (MYG) بررسی شد. برای تولید آنزیم، اسپور قارچها در محیط کشت تخمیری تریکودرما (TFM) حاوی اسید تانیک (۱ درصد) کشت شد. نتایج نشان داد که کلنیهای تریکودرما ابتدا صاف بود و سپس به تدریج دستجات پشمی سفید رنگ در آنها ظاهر و به مرور سبز رنگ شد. بزرگترین اسپور مربوط به تریکودرما لانگی براکیاتوم و کوچکترین مربوط به تریکودرما رسئی بود. بیشترین و کمترین تعداد اسپور در محیط کشت MYG به ترتیب مربوط به تریکودرما هارزیانوم (۱۰۶×۴۸/۵) و ویریده (۱۰۶×۱۲/۲) بود. بیشترین رشد ریسه در تریکودرما لانگی براکیاتوم و کمترین در رسئی مشاهده شد (به ترتیب ۲۵/۱ و ۴۵/۰ سانتی متر در روز). پروتئین تولیدی توسط تریکودرما رسئی کمتر از سه گونه دیگر بود (۰۵/۰> P). فعالیت ویژه آنزیمی در شبه گونه های لانگی براکیاتوم بیشتر از ویریده (به ترتیب ۳۳/۱ و ۶۸/۰واحد به ازای میلی گرم پروتئین) بود (۰۵/۰> P). تفاوت معنی داری در فعالیت آنزیمی تاناز تولیدی در شبه گونه های مورد مطالعه وجود نداشت. وزن مولکولی پروتئین تولیدی در سوپرناتانت محیط کشت TFM تولیدی ۱۳۱ کیلودالتون با دو زیر واحد به وزن تقریبی ۶۲ و ۶۹ کیلودالتون بود. نتایج نشان داد که گونه های تریکودرما با استفاده از اسید تانیک به عنوان تنها منبع انرژی در محیط کشت تخمیری توانایی رشد و تولید تاناز را دارند.

کلیدواژه ها

تاناز, تانن, تریکودرما, فعالیت آنزیمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.