بررسی تاثیر ویژگی های شخصیتی در تمایل به استفاده از فضای مجازی و اعتیاد آوردن به آن در زنان متاهل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: CSP03_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه آذرین

دانشجو کارشناسی ارشد رشته علوم تربیتی، گرایش مشاورهی مدرسه

علی رضایی شریف

دانشیار گروه آموزشی مشاوره دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سبک شخصیتی پنج عاملی، اعتیاد به فضای مجازی و تمایل استفاده از فضای مجازی صورت گرفته است که زنان متاهل شهر اردبیل به عنوان مورد مطالعه برای این منظور انتخاب گردید. روش تحقیق از نوع توصیفی (غیر آزمایشی) و از نوع پیمایشی می باشد و با استفاده از داده های به دست آمده به بررسی روابط احتمالی بین ابعاد پنچ گانه ی شخصیت به عنوان متغیر مستقل، اعتیاد به فضای مجازی به و تمایل استفاده از فضای مجازی به عنوان متغیر وابسته پرداخته می شود. جامع آماری کلیه زنان متاهل هستند که روش نمونه گیری دردسترس می باشد و حجم نمونه نیز ۶۰ نفر می باشند. برای انجام این پژوهش از سه پرسشنامه استفاده گردید. برای ارزیابی پنج عامل شخصیت ( برونگرایی، روان رنجوری، گشودگی نسبت به تجربه، سازگاری و وظیفه شناسی) از پرسشنامه پنج عاملی ویژگی های شخصیتی نئو ( ۶۰ ماده ای)، و به منظور سنجش اعتیاد به فضای مجازی از پرسشنامه ی یانگ (۱۹۹۸) و برای تعیین تمایل استفاده از فضای مجازی از پرسشنامه اسلانبای (۲۰۰۸) استفاده گردید. هر سه پرسشنامه استاندارد بوده و مجددا نیز روایی آن ها با اضهار نظر اساتید و صاحب نظران محترم تائید شد و پایایی آن ها نیز با استفاده از معیار آلفای کرونباخ به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها در محیط نرم افزاری اس پی اس اس با توجه به فرضیات تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. یافته های تحلیل عاملی تائیدی نشان داد که پنج عامل شخصیت برای مناسب بودن سنجش شخصیت تائید شدند و همچنین مولفه های تمایل استفاده از فضای مجازی در تعیین تمایل به فضای مجازی تائید شدند و شاخص های اعتیاد به فضای مجازی نیز در نمونه تائید شدند. نتایج تحلیل نشان داد که بین ویژگی های شخصیتی و اعتیاد به فضای مجازی و بین اعتیاد به فضای مجازی و تمایل استفاده از فضای مجازی رابطه معنادار وجود دارد اما وجود رابطه معنادار بین ویژگی های شخصیتی و تمایل استفاده از فضای مجازی تائید نشد.

کلیدواژه ها

شخصیت پنج عاملی، اعتیاد به فضای مجازی، تمایل استفاده از فضای مجازی، زنان متاهل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.