تاثیر اعتبار تجاری بر سرعت تعدیل اهرم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه دانش حسابداری، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JAKK-12-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس افلاطونی

استادیار گروه حسابداری، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.

نیما تمجیدی

مربی گروه حسابداری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

حسین شکوری نسب

کارشناسی ارشد گروه حسابداری، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.

چکیده

هدف: استفاده از اعتبار تجاری یکی از روش های تامین مالی واحدهای تجاری در کوتاه مدت است. در این پژوهش، تاثیر اعتبار تجاری بر سرعت تعدیل نسبت اهرم واقعی در جهت نیل به اهرم هدف (بهینه)، بررسی شده است. روش: نمونه پژوهش شامل ۱۴۳ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی ۱۳۹۸-۱۳۸۴ است. به منظور تعیین نوع اهرم (بیش اهرمی یا کم اهرمی)، الگو های ایستا با رویکرد داده های ترکیبی و الگوی اثرات ثابت برآورد شده اند. به علاوه، جهت آزمون فرضیه های پژوهش، الگو های پویا با برآوردگر گشتاورهای تعمیم یافته تفاضلی به کار رفته و از برآوردگر گشتاورهای تعمیم یافته سیستمی به عنوان آزمون تکمیلی، استفاده شده است. یافته ها: نتایج در مجموع نشان می دهد که در شرکت های بیش اهرمی (کم اهرمی)، سرعت تعدیل اهرم برای آن دسته از واحدهای تجاری که از اعتبار تجاری کمتری بهره برده و در نتیجه از ظرفیت اعتبار تجاری بالاتری برخوردارند، سریع تر (آهسته تر) است. یافته های حاصل از آزمون های تکمیلی که موید نتایج اولیه پژوهش است؛ با نظریه توازن سازگاری دارد. نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد، در آن گروه از واحدهای تجاری که حجم بدهی ها بیشتر (کمتر) از میزان بهینه است، استفاده بیشتر از اعتبار تجاری و کاهش ظرفیت اخذ آن، موجب کاهش (افزایش) سرعت تصحیح نسبت اهرم واقعی در جهت دستیابی به اهرم هدف می شود.

کلیدواژه ها

نسبت اهرمی, اعتبار تجاری, سرعت تعدیل, گشتاورهای تعمیم یافته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.