بررسی اثر دو ادجوونت بر کارایی علفکشهای نیکوسولفورون و فورامسولفورون در مزارع ذرت حاجی آباد استان هرمزگان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
  • کد COI اختصاصی: NSASD02_325
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 981
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مدندوست

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

بتول رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه آزاد اسل

امین قسام

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرزدانشگاه تهران

چکیده

به منظور ارزیابی تاثیر افزودن ادجوونت ها بر کارایی علف کشهای ذرت آزمایشی در سال زراعی 90 به صورت کرت های خردشده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در شهرستان حاجی آباد از توابع استانهرمزگان انجام شد. فاکتور اصلی در چهار سطح نیکوسولفورون 80 گرم ماده موثره در هکتار، نیکوسولفورون 40 گرم ماده موثره در هکتار، فورام سولفورون 45 گرم ماده موثره در هکتار و فورام سولفورون 22/5 گرم ماده موثره در هکتار. فاکتور فرعی شامل ادجوونت ها در سه سطح اوره 5 درصد، سولفات آمونیوم 5 درصد و بدون ادجونت بود . یک شاهد بدون استفاده از علف کش نیز درپایین کرت های هر سه تکرار در نظر گرفته شد . نتایج نشان داد که افزودن ادجوونت ها، تاثیر معنی داری بر کاهش درصد وزن خشک علفهای هرز داشته است و از این نظر ادجوونت سولفات آمونیوم بهتر از ادجوونت اوره عمل نمود. بیشترین کاهش وزن خشک علفهای هرز را تیمارهای نیکوسولفورون 80 و 40 گرم ماده موثره و فورام سولفورون 22/5 گرم ماده موثره وقتی که همراه با ادجوونت سولفات آمونیوم 5% به کار رود، ایجاد نمود. ادجوونت سولفات آمونیوم و نیکوسولفورون در غلظت 80 گرم ماده موثره در هکتار بیشترین تاثیر را روی گیاهسوزی ذرت نشان داد.

کلیدواژه ها

ادجوونت، اوره، سولفات آمونیوم، نیکوسولفورون، فورام سولفورون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.