مطالعه جایگزینی کودهای آلی درکشاورزی پایدار برنج

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
  • کد COI اختصاصی: NSASD02_324
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام عشقی صنعتی

دانشجویکارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

جهانفر دانشیان

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

ابراهیم امیری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

ابراهیم آذرپور

عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

چکیده

در سالهای اخیر به دلیل تأثیر نامطلوب کودهای شیمیایی بر خاک، استفاده از مواد آلی به عنوان منبع خوب ومناسب برای تأمین عناصر غذایی خاک امری مهم تلقی می شود. به منظور بررسی اثر انواع و مقادیر کودهای آلی وشیمیایی نیتروژن دار بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج (رقم هاشمی) تحقیقی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت واقع در پنج کیلومتری جاده رشت به قزوین با عرض جغرافیایی 49/63 %شمالی وطول جغرافیایی 37/16 شرقی اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل کود آلی در 4 سطح M1 =بدون کودآلی M2= کود گاوی پوسیده با مقدار 10 تن در هکتار، M3= کود گاوی پوسیده به مقدار 20 تن در هکتار و M4= کمپوست آزولا به مقدار 5 تن در هکتار) و کود شیمیایی در 4 سطح =N 120 و 4 =N3 ،80 =N2 ،0 =N1=160 کیلوگرم کود اوره در هکتار) می باشد. نتایج نشان داد که نوع و مقدار کود مصرفی بر عملکرد دانه، بیوماس، وزن هزار دانه، ارتفاع بوته، تعداد دانه در خوشه، تعداد خوشه و وزن خوشه تأثیر معنی داری را نشان داد. بیشترین عملکرد دانه برنج دراثر استفاده از کمپوست آزولا به مقدار 5 تن در هکتار با میانگین 3289 کیلوگرم در هکتار به دست آمد که اثری برابر با کاربرد 160 کیلوگرم نیتروژن در هکتار با میانگین عملکرد 3269 کیلوگرم در هکتار را نشان می دهد. بنابراین می توانازکمپوست آزولا به عنوان جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی نیتروژن دار نام برد.

کلیدواژه ها

برنج ، کمپوست آزولا ، کود دامی ، کود نیتروژن ، عملکرد ، اجزای عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.