بررسی تأثیر نوع علفکش و مدیریت مکانیکی بر کنترل علفهای هرز سورگوم جارویی در منطقه میانه

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
  • کد COI اختصاصی: NSASD02_323
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 888
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید نعمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد

شهرام شاهرخی

اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد

فرید لطفی ماوی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

مهدی مهرپویان

اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میناه

چکیده

به منظور ارزیابی مدیریت تلفیقی در کنترل علفهای هرز مزارع سورگوم جارویی در منطقه میانه، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه عامل و در سه تکرار طراحی و اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل نوع علفکش در سه سطح (فورام سولفورون، بروموکسنیل+ امسیپیآ و توفوردی+ امسیپی آ)، دز مصر فی در دو سطح (دز توصیه شده برای مزارع ذرت و 25% پایینتر از دز توصیه شده ) و تیمار کولتیواسیون در دوسطح (اعمال و عدم اعمال کولتیواسیون) بود. نتایج نشان دادند که هر سه عامل علفکش، دز مصرفی و کولتیواسیون تأثیر بسیار معنیداری بر کاهش تراکم و وزن خشک علفهای هرز سورگوم در تمام مراحل نمونه برداری داشتند. بیشترین درصد کاهش تراکم و وزن خشک علفهای هرز از تیمار علفکش فورام سولفورون با دز توصیه شده به دست آمد و در گروه آماری جداگانهای نیز قرار گرفت . اعمال کولتیواتور بین ردیفهای کاشت نیز در کاهش جمعیت و وزن خشک علفهای هرز بهتر از عدم اعمال کولتیواسیون بین ردیفهای کاشت بود. دربین تیمار دز مصرفی، بیشترین کاهش تراکم و وزن خشک علفهای هرز مربوط به تیمار دز توصیه شده بود.

کلیدواژه ها

مدیریت تلفیقی، کولتیواسیون، علفکش، دز مصرفی، سورگوم جارویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.