ارزیابی نقش کاربریهای مختلف اراضی و برخی شاخصهای کیفی خاک بر روی پایداری خاکدانهها در حوضه آبخیز قرناوه(شرق استان گلستان)
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
- کد COI اختصاصی: NSASD02_318
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 998
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشدفیزیک وحفاظت خاک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طب
استادیارگروه علوم خاک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
کارشناس ارشداداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان
استادیارگروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
تأثیر نوع کاربری اراضی بر نحوه عملکرد خاک در اکوسیستم، از طریق ارزیابی شاخصهای فیزیکی و شیمیایی خاک صورت میپذیرد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی نقش کاربریهای مختلف و برخی پارامترهای کیفی خاک بر روی پایداری خاکدانه ها در حوضه آبخیز قرناوه بود. تعداد 48 نمونه خاک بصورت کاملاً تصادفی از حوضه آبخیز قرناوه برای انجام آزمایشات شیمیایی ( 36 نمونه) و پایداری خاکدانهها ( 12 نمونه) جمعآوری شد. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان اسیدیته (pH) خاک، در کاربریهای مختلف این حوضه اختلاف معنیداری به لحاظ آماری نداشت 5./.(P> 0/ ) همچنین میزان مادهآلی خاک و میانگین وزنی قطر خاکدانه ها (MWD) بیشترین میزان را در جنگل و کمترین میزان را در مرتع داشت که این اختلافات در مورد پایداری خاکدانهها به لحاظ آماری کاملاً معنی داربود. .(P< 0/ ( 01 در مورد مادهآلی بین جنگل و زراعت با مرتع اختلاف معنیداری مشاهده شد P< / (0/ 01 بطوریکه بیشترین میزان آهک در کاربری زارعت وکمترین میزان آن در کاربری جنگل مشاهده شد. میزان جرم مخصوص ظاهری در کاربری زراعت بیشترین و در جنگل کمترین بود که این اختلافات نیز به لحاظ آماری معنیدار بودند P< / (0/ 01 عملیات خاکورزی و تراکم خاک در اراضی کشاورزی، با کاهش موادآلی و افزایش جرم مخصوص ظاهری منجر به کاهش میانگین وزنی قطر خاکدانهها گشته و باعث تخریب خاکدانهها میگردند. وجود آهک در خاکها نیز با کاهش میزان مادهآلی و به دنبال آن تخریب خاک و کاهش پایداری خاکدانهها، فرسایشپذیری را افزایش میدهد.کلیدواژه ها
کاربری اراضی، پایداری خاکدانه، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک، گلستانمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.