بررسی وضعیت توانمندسازی زنان در توسعه پایدار نواحی روستایی مختلف در ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی،مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF09_629
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 282
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ثقفی

استاد

نسرین خمر

دانشجو

چکیده

توسعه از دهه ۱۹۹۰ که تا آن زمان بر اساس شاخص های اقتصادی تعریف می شد جای خود را به توسعه انسانی داد در این میان توجه به زنان به منزله نیمی از جامعه انسانی در برنامه توسعه انسانی ضرورت یافت و تلاش برای بهبود شاخص های حساس به جنسیت آغاز شد تا آنجا که یکی از اهداف هشت گانه توسعه هزاره سوم ملل متحد برابری جنسیتی توانمند سازی نام گرفت نظریه توانمند سازی به اهمیت افزایش قدرت زنان واقف است و سعی می کند قدرت راکمتر به صورت برتری فردی به فرد دیگری و بیشتر از لحاظ توان زنان در جهت افزایش اتکا به خود و قدرت درونی شناسایی کند. در روستاها تعداد زیادی از عوامل انسانی مولد، منابع طبیعی و اقتصادی وجود دارند که می توانند در پیشرفت جامعه نقش مهمی ایفا کنند. رسیدن به توسعه ای برابر و پایدار در جامعه، بدون در نظر داشتن زنان روستایی، امری دست نیافتنی است. در روستاهای ایران به علت تنوع شرایط محیطی و فرهنگیقابلیت های زیادی در زمینه های مختلف کاری ایجاد شده است که این امر در تنوع بخشی اقتصادی روستاها نقش مهمی دارد. اما لازم است ابتدا اموزش های لازم در زمینه ایجاد شغل به زنان روستایی داده شود در این زمینهمی توان با یک برنامه ریزی ساده عمل کرد با فراگیری چند مهارت ساده می توان نیرو انسانی خوبی تربیت کرد زنان روستایی با مهارت های اندک می توانند کارهای خدماتی مربوط به مانند آماده کردن غذا، اداره مکانهای اقامتی گردشگران، صنایع روستایی، صنایع دستی و سوغات محلی و دیگر خدمات مسافرتی انجام دهند با فعالیت های زنان جامعه محلی گامهای بزرگی می توان در توسعه برداشت. شهرستان با برخورداری از امکانات مختلف نقش مهمی را در بخش کسب و کار و در بالا بردن توان اقتصادی جامعه روستایی بخصوص زنان ایفا میکند.

کلیدواژه ها

توانمند سازی،توسعه پایدار،توسعه روستا،توانمندی زنان،

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.