تاثیر پاندمی کووید ۱۹ بر صمیمت جنسی زوجین

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 109

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EPSCONF09_623

تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1400

چکیده مقاله:

بعد از اعلام همه گیری بیماری ( (COVID-۱۹ توسط سازمان بهداشت جهانی، ابتدا قطره های تنفسی، لمس سطوح آلوده و لمس چشم، بینی یا دهان عامل انتقال ویروس شناخته شد ولی امروزه احتمال آلودگی از طریق تماس با خون، مدفوع و منی یک فرد آلوده مطرح شده است. صمیمیت احساسی یک تبادل عاطفه مثبت است که احترام، همراهی و ارتباط خوب را می طلبد. بنابراین، چالش های زندگی مشترک می تواند در کیفیت تبادل جنسی دخالت کند. برای یک رابطه جنسی طبیعی و لذت بخش، لازم است که تمام تبادلات همراه با ارتباط خوب، احترام و همدلی باشد.روش کار:این مطالعه مروری در پایگاه داده های الکترونیکی PubMed, CINAHL, Web of Science, Google scholar, Magiran, SID مقالات با با استفاده از کلمات کلیدی،,women, sex, covid sexuality, sexual wellbeing ۱۹, intimacy مورد بررسی قرار گرفتند. ابتدا ۶۸ مقاله در بازه زمانی ۲۰۱۰-۲۰۲۱ ، در مجلات انگلیسی شناسایی شد، پس از بررسی اولیه ۲۳ مطالعه مورد بررسی بیشتر قرار گرفت . پس از حذف بیشتر بر اساس بررسی خلاصه، متن کامل ۵ مقاله منتشر شده که قابل دسترس بود مورد مطالعه قرار گرفت.نتایج: رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی برای زوجینی که با هم زندگی می کنند این است که اگر شرکا بدون علامت باشدو پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده باشد، مشکلی در برقراری رابطه جنسی وجود ندارد. با این حال، لازم است که احتیاط و احتیاط ویژه به دقت انجام شود، زیرا ممکن است عفونت رخ دهد و فرد به یک ناقل بدون علامت تبدیل شود. اصلاح روابط باعث تقویت صمیمیت جنسی است. اگر توانایی برقراری ارتباط آزاد از بین رفته است، اکنون زمان بازیابی آن است. مهارت های ارتباطی مبتنی بر صداقت، خودشناسی، مهربانی و فروتنی کمک کننده است. شناخت خواسته ها و ترجیحات خود و شریک زندگی ضروری است. فرد باید با شریک زندگی این احساسات را تقسیم کند و به روشی ملایم و فروتنانه، می توان بدون اینکه انتظار داشته باشید شریک زندگی همان کار را انجام دهد، در مورد چگونگی عملکرد خواسته خود و دلیل داشتن رابطه جنسی یا توقف آن مهم است.نتیجه گیری:گرچه پاندمی COVID-۱۹ مسئول بسیاری از مشکلات بوده است، اما می توان از زمان برای بهبود ارتباطات، تعیین مرزها، تقسیم وظایف، تجربه فعالیت های اوقات فراغت و بازآفرینی صمیمیت زوجی استفاده کرد. از آنجایی که برداشت هر زوج در این پاندمی متفاوت بوده است نقش مشاوره سلامت جنسی در افزایش صمیمت جنسی را نباید نادیده گرفت.

نویسندگان

مهشید بکائی

دکترای تخصصی سلامت باروری، دانشیار مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران

فاطمه زهرا معمار

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران