صلاحیت های موردنیاز کارشناسان ترویج کشاورزی استان تهران در کسب و کار کشاورزی هسته ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، دوره: 8، شماره: 36
  • کد COI اختصاصی: JR_ITVHE-8-36_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین حسینی نیا

رئیس موسسه

شهرام مقدس فریمانی

رئیس اداره

سوگند سادات فلاح دوست

کارشناس

چکیده

هدف این تحقیق شناسایی نیازهای آموزشی کارشناسان ترویج کشاورزی استان تهران در راستای ترویج کسب وکار کشاورزی هسته ای است. فناوری هسته ای یکی از راهکارهای ارتقای امنیت غذایی برای جمعیت روبه رشد در سراسر جهان است. بر این اساس ترویج کشاورزی و وراه اندازی کسب وکارهای مرتبط با آن می توانند از عوامل توسعه و پیشرفت بخش کشاورزی با بهره گیری از این فناوری باشد. تحقیق حاضر بصورت توصیفی و از نوع همبستگی می باشد و از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها پیمایشی است. جامعه آماری کارشناسان ترویج کشاورزی بخش دولتی و خصوصی استان تهران بودند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده ۷۴ نفر از آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند . تجزیه و تحلیل داده ها با به کمک روشهای آماری توصیفی و آزمون های همبستگی اسپیرمن توسط نرم افزار SPSS و تحلیل عاملی تاییدی جهت بررسی وضعیت سازه ها و انسجام آنها توسط نرم افزار PLS صورت گرفت. پس از تحلیلی عاملی تاییدی ۱۱ مولفه کلیدی در مهارت کشاورزی هسته ای، ۸ مولفه کلیدی در مهارت کسب و کار و ۱۲ مولفه کلیدی در مهارت عمومی ترویج با روایی همگرا و واگرای قابل قبول استخراج و نیازهای آموزشی کارشناسان ترویج کشاورزی با درجه اهمیت بالا در زمینه بکارگیری کشاورزی هسته ای و کسب وکارهای مرتبط با آن در این سه حیطه تعیین گردید. نتایج پژوهش نشان داد که دانش و مهارت تطبیق نیاز کشاورزان با محصولات هسته ای، شناخت اطلاعات اقلیمی منطقه و شناسایی نیازهای بهره برداران از نظر پاسخگویان دارای بالاترین اهمیت در تعیین نیازهای آموزشی آنان بود. همچنین همبستگی بین عواملی چون سابقه کار مدیریتی و سطح تحصیلات پاسخگویان با نظر آنان درباره اهمیت حیطه های سه گانه نیازهای آموزشی مورد بررسی مثبت و معنی دار بود.

کلیدواژه ها

نیازهای آموزشی, ترویج کشاورزی, کارشناس ترویج کشاورزی, کسب وکار, کشاورزی هسته ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.