کیفیت محیط یادگیری دوره های کارآموزی از دیدگاه دانشجویان کارشناسی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، دوره: 6، شماره: 30
  • کد COI اختصاصی: JR_ITVHE-6-30_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه موسوی

دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

سعید محمدزاده

استادیار ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

کبری شبانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

چکیده

محیط یادگیری شامل همه ی امکان های فیزیکی، روانی، عاطفی و عامل های فرهنگی – اجتماعی ای است که بر رشد و تعالی یادگیرنده دریک موسسه آموزشی تاثیر می گذارند. این پژوهش با هدف شناسایی عامل های موثر بر کیفیت محیط یادگیریدوره های کارآموزی از دیدگاه دانشجویان کارشناسی در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان انجام شد. روش تحقیق توصیفی بود. جامعه آماری پژوهش دانشجویان سال چهارم مقطع کارشناسی دانشگاه یاد شده به شمار ۲۳۵ تن بود. حجم نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان ۱۴۵ نفر تعیین و به شیوه نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم طبقه گزینش شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی محقق ساخته بودکه روایی آن توسط گروهی از اعضاء هیئت علمی ترویج و آموزش کشاورزی تایید شد و پایایی آن نیز با استفاده از آلفا کرونباخ (۹۶/۰=α) مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان دادند که از دیدگاه پاسخگویان مولفه ی فرآیند دوره های کارآموزی کشاورزی درحد مطلوب، مولفه ی درونداد درحد نامطلوب و به طور کلی محیط یادگیری دوره کارآموزی به نسبت نامطلوب می باشد. با استفاده از تحلیل عاملی، متغیرهای موثر بر کیفیت محیط یادگیری دوره های کارآموزی در پنج عامل: شرایط و امکانات مرکز کارآموزی، عملکرد مربی دوره کارآموزی، تعامل دوسویه دانشگاه و مراکز دوره کارآموزی، محتوای آموزشی، و برنامه ریزی آموزشی دسته بندی شدند که از این میان، عامل شرایط و امکانات مرکز کارآموزی بیشترین واریانس را تبیین کرده و این پنج متغیر/ عامل ۱۷/۵۷ درصد از واریانس کل  متغیرها را تبیین می کنند.

کلیدواژه ها

کارآموزی کشاورزی, محیط یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.