بررسی متغیرهای عملکردی موتور دیزل تحت تاثیر مواد افزودنی اکسیژن دار
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی و محیط زیست با تاکید بر برنامه توسعه ملل
- کد COI اختصاصی: TICNF06_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 329
نویسندگان
عضو هیات علمی، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران
چکیده
بیواتانول یا اتانولزیستی توسط تخمیر اجزای کربوهیدراتی مواد گیاهی تولید می شود. روشهای مرسوم تولید بیواتانول کهبه سوخت های زیستی نسل اول معروف هستند، بر پایه استفاده از محصولات نشاسته ای مانند ذرت و گندم و محصولاتقندی مانند نیشکر و چغندرقند هستند. بیواتانول یکی از مهم ترین و پرمصرف ترین سوخت های جایگزینسوخت های فسیلی محسوب میشود. در راستای رفع بحران آلودگی های زیست محیطی و کاهش منابعسوخت های فسیلی، کشورهای زیادی با استفاده از روش های مختلف اقدام به تولید این سوخت ها کردهاند. سوخت های بیولوژیک دارای خواص فیزیکی و شیمیایی ذاتی هستند که از سوخت های دیگر پاک ترعمل می کنند. در این تحقیق تاثیر تلفیق سوخت دیزل، بیواتانول و ذرات نانواکسیدسریم بر روی میزانگشتاور، توان و مصرف سوخت ویژه ترمزی موتور بررسی شد. ابتدا به منظور بررسی پایداری ترکیب هایسوخت دیزل- بیواتانول با ذرات نانواکسیدسریم، آزمایش های متعددی انجام شد. نتایج نشان داد کهاستفاده از حمام آلتراسونیک می تواند مفید باشد. در فاز دوم به منظور بررسی تاثیر ترکیب های مختلفسوخت بر میزان گشتاور، توان و مصرف سوخت ویژه ترمزی موتور، بر روی موتور دیزل تک سیلندرچهارزمانه آزمایش هایی انجام شد. داده های موردنظر در سرعت های مختلف ۲۶۰۰rpm۱۸۰۰) برای مخلوط های مختلف سوخت بیواتانول (۱۲% ۰)، دیزل (۱۰۰% ۸۸) و ذرات نانو (۱۵ppm ۵) ثبت شد. نتایج نشان داد که سوخت حاوی ۵ppm نانواکسیدسریم دارای بالاترین توان است .افزودن نانو ذرات به سوخت، انتقال حرارت به سوخت را افزایش داده و با تسریع سوختن، زمان تاخیر در اشتعال را کاهش میدهد. همچنیننانو ذرات، مکانسیم اشتعالی سوخت را بهبود بخشیده، سبب نفوذ بهتر جت سوخت به داخل هوای فشردهشده و باعث احتراق کامل تر و افزایش توان موتور می شوند.کلیدواژه ها
اکسید سریم، بیواتانول، موتور دیزل، مصرف سوخت ویژهمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.