مطالعه پوشش های مختلف پلیمری برای کاهش آلودگی های بسته بندی های غلات در انبارها

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
  • کد COI اختصاصی: NSASD02_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه اله ویسی

باشگاه پژوهشگران جوا - ن دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج

چکیده

با توجه به رشد روزافزون جمعیت امروزی، حفظ و نگهداری تولیدات غذایی و بالابردن طول عمر انقضای آنها از مهمترین چالشهای پیش روی ما است. درصنعت غذا، بسته بندی یکی از عوامل موثر در حفظ کیفیت و ایمنی غذا می باشد.کیسه های تهیه شده از سه نوع پلیمر شفاف و قابل انعطاف Cellophane و PP ، PE در2ضخامت 16/5 و29 میکرومتر برای بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده واقع شدند. حشرات Col: ) Tribolium castaneum Herbst.Col: Curculionidae) Sitophilus granarius L. و (Tenebrionidae از آفات مهم آلوده کننده در انبارهای غلات می باشند. با توجه به مرحله زیستی گسترش دهنده آلودگی در انبارها، حشره کامل یا لارو این حشرات به عنوان آفت هدف در اطراف کیسه های تهیه شده از پلیمر های مذکور که محتوی دانه های آرد و گندم بودند رهاسازی شدند و میزان نفوذ پذیری پلیمرها به این آفات تعیین گردید. آزمایشات در 5 تکرار انجام گرفت و میانگین ها با T-test برای α=./.5 مقایسه گردیدند. نتایج نشان داد که بعد از گذشت 20 روز از شروع آزمایش، پلیمرPEباضخامت 16/5میکرومتر دارای بیشترین مقدار نفوذپذیری نسبت به آفات مورد آزمایش بودند بطوریکه محصول درون آنها کاملاً آلوده و روی کیسه ها سوراخ های متعدد بوجود آمد بنابراین PE نامناسبترین پلیمر برای این بسته بندی ها شناخته شد. بهترین پلیمر برای بسته بندیPP بود بطوریکه آفات مورد آزمایش در هیچ یک از ضخامت های این کیسه ها قادر به نفوذ نبودند. مقایسه میانگین ها نشان داد که تفاوت میزان آلودگی محصول در بسته بندی های پلیمری مورد استفاده وهمچنین ضخامت های آنها معنادار می باشد. نتایج این آزمایش نشان داد که بهترین پلیمری که می تواند برای بسته بندی غلات و سایر مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد پلی الفین PPباضخامت 16/5تا29میکرومتر است.

کلیدواژه ها

پلیمر ، نفوذ پذیری ، بسته بندی ، آفات انباری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.