اثر کودهای شیمیایی، آلی و تلفیق آنها بر عملکرد گیاه هندوانه

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
  • کد COI اختصاصی: NSASD02_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا دورودیان

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

عباس سلطانی نژاد

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

امین باقی زاده

عضوهیات علمی مرکزبین المللی علوم وتکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی کرم

چکیده

منابع ارزان قیمت کود های آلی مثل کمپوست امروزه در کشاورزی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند . مقدارماده آلی نسبتاً زیاد کمپوست و کودهای دامی سبب بهتر شدن خواص فیزیکی و شیمیایی خاک مثل وزن مخصوص ظاهری و ظرفیت نگهداری آب در خاک میشوند. این تحقیق با هدف بررسی اثرات کودهای شیمیایی، دامی و کمپوست بر عملکرد گیاه هندوانه در سال زراعی 89 در شهرستان بافت انجام شد. آزما یش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار و نه تیمار 1- شاهد 2- پنج تن کود گاوی در هکتار،-3 تیمار پنج تن کود مرغی در هکتار، 4- پنج تن کمپوست زباله در هکتار، 5- تیمار دو و نیم تن کمپوست- زباله در هکتار، 6- عرف کود شیمیایی منطقه (دویست وپنجاه کیلوگرم سو پر فسفات تریپل در هکتار )، 7تلفیقی کمپوست و کود مرغی (دو و نیم تن کمپوست و دو و نیم تن کود مرغی در هکتار )، 8- تلفیقی کمپوست و کود گاوی (دو و نیم تن کمپوست و دو ونیم تن کودگاوی در هکتار)، 9- تلفیقی کمپوست و کودشیمیایی (دو و نیم تن کمپوست و صد و بیست و پنج کیلو کود شیمیایی در هکتار )، انجام گردید . نتایج آزمایش نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی بر اسیدیته خاک و طول بوته معنی دار نیست. عملکرد میوه در تیمارهای پنج تن کود مرغی و تلفیق کمپوست و شیمیایی با میانگین وزن میوه 7/22کیلوگرم بالاترین مقدار را در واحد سطح دارا بود و کمترین وزن میوه در تیمار شاهد (بدون کود ) با میانگین وزن 5/67 کیلوگرم مشاهده گردید. در تیمار 2/5تن کمپوست بیشترین و در تیمار کود گاوی کمترین مقدار شوری خاک برآوردگردید

کلیدواژه ها

کمپوسیت ،کوددام ،کودمرغی ،کودشیمیایی،هندوانه،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.