بررسی تاثیر اسیدسالیسیلیک بر بهبود صفات مورفوفیزیولوژیک سه توده گیاه زنیان در منطقه دامغان
محل انتشار: مجله فرآیند و کارکرد گیاهی، دوره: 5، شماره: 17
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 310
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISPP-5-17_020
تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1400
چکیده مقاله:
زنیان با نام علمی copticum L. Carum از جمله گیاهان دارویی بومی است که دارای کاربردهای بسیاری در صنایع دارویی و طب سنتی است. اسیدسالیسیلیک ترکیب فنولی ساده ای است که در تنظیم بسیاری از فرآیندهای رشد و نمو گیاه نقش ایفا می نماید. این تحقیق به منظور بررسی اثر اسیدسالیسیلیک بر برخی خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک سه توده زنیان در شرایط اقلیمی منطقه دامغان، در سال زراعی ۱۳۹۲-۱۳۹۱ اجرا گردید. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک-های کامل تصادفی، در سه تکرار انجام شد. در این تحقیق از سه توده زنیان شامل توده های اصفهان، اراک و فریمان مشهد و تیمار اسیدسالیسیلیک در سه سطح ۵/۰، ۱ و ۵/۱ میلی مول بر لیتر به همراه شاهد استفاده گردید. در انتهای فصل رشد گیاهان، صفات مورفوفیزیولوژیک شامل ارتفاع گیاه، طول ساقه اصلی، تعداد چتر و چترک، وزن خشک اندام هوایی و بذر، وزن هزار دانه، میزان پرولین، قند و محتوای کلروفیل (a، b، کل و کاروتنوئید) اندازه گیری شد. نتایج این آزمایش حاکی از تاثیر بالاترین سطح اسیدسالیسیلیک بر اکثر صفات مورد ارزیابی توده های زنیان بود. توده اراک بیشترین واکنش و فریمان کمترین واکنش را نسبت به این تیمار نشان داد. توده اراک دارای بهترین واکنش نسبت به شرایط اکولوژیک دامغان بود و در شاخص های مورد ارزیابی بهترین عملکرد را داشت. اثرات متقابل توده و سطوح اسیدسالیسیلیک در کلیه صفات معنی-دار بود.
کلیدواژه ها:
Ajowan ، Climatic condition ، Growth traits ، Medicinal plant ، Regulators ، Yield. ، شرایط آب و هوایی ، تنظیم کننده ، زنیان ، صفات رشدی ، گیاه دارویی ، عملکرد.
نویسندگان
بهاره کاشفی
Collage of Agriculture, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran.
جواد مینویی مقدم
Collage of Agriculture, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran.
سعید دوازده امامی
Agriculture and Natural Research Center of Isfahan, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :