تاثیر دور آبیاری و مقدار نیتروژن بر سطح برگ گیاه ذرت در حضور علفهای هرز بومی منطقه فسا
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
- کد COI اختصاصی: NSASD02_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 799
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا
دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه آزاد اسل
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا
چکیده
به منظور ارزیابی دور آبیاری و مقدار نیتروژن بر رقابت علفهای هرز و گیاه ذرت، آزمایشی در قطعه زمینی به89 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار 9- مساحت 2000 مترمربع در سال زراعی 0در شهرستان فسا واقع در استان فارس انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دور آبیاری در سه سطح شامل 6روزه، 12روزه و 18 روزه و کود نیتروژن در چهار سطح شامل 0،100،200،300کیلوگرم در هکتار از منبع کود اوره 46%بود. سپس بذرهای رقم 704 ذرت به فواصل 75 سانتیمتر کاشته شد و پس از سبز شدن در مرحله 4 6 برگی تنک شدو به تراکم کاشت 8 بوته در متر مربع رسید. سپس در پنج مرحله میزان سطح برگ ذرت به ترتیب 2 هفته، 4هفته، 8 ، 6 و 10 هفته پس از اعمال تیمارها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که اثر تیمارهای کود نیتروژن، بر سطح برگ معنیدار است. حداکثر سطح برگ مربوط به تیمار 200 کیلوگرم نیتروزن در هکتار در 8 هفته پس از کاشت معادل 98 سانتیمتر مربع به دست آمد که از این نظر تفاوت معنی داری با دیگر تیمارها داشت. در این مرحله کمترین سطح برگ مربوط به تیمار مصرف 0 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به میزان 71 سانتیمتر مربع بود. همچنین اثرات متقابل نشان داد که حداکثر سطح برگ در دور آبیاری 6 روزه و مقدار مصرف نیتروژن 200 کیلوگرم در هکتار با 101سانتیمتر مربع و حداقل سطح برگ در دور آبیاری 18 روزه و عدم استفاده از نیتروژن با مقدار 33 سانتیمتر مربع میباشدکلیدواژه ها
نیتروژن، دورآبیاری، سطح برگمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.