اثر بیماری های قارچی، صدمات مکانیکی و تنفس میوه بر تلفات انرژی در تولید محصول توت فرنگی در استان کردستان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
  • کد COI اختصاصی: NSASD02_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1342
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان سلامی

پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، گروه مه

حجت احمدی

پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، گروه مه

علیرضا کیهانی

پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، گروه مه

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی میزان تلفات انرژی ناشی از بیماری های قارچی، صدمات مکان یکی وتنفس میوه درتولید محصول توت فرنگی در استان کردستان است. بیشترین عامل تلفات محصول توت فرنگ ی بیمار ی ها ی قارچی است. مهم ترین بیماری قارچی این محصول کپک خاکستر ی ناش ی از قارچ Botrytis Cinerea م ی باشد . تلفات محصول نه تنها منجر به از دست رفتن محصول می شود، بلکه سبب اتلاف نهاده های اولی ه، سرما یه و انرژ ی مصرف شده برای تولید محصول می شود. استان کردستان حدودا 80 % محصول توت فرنگی کشور را تولید می کند. کل تلفات محصول توت فرنگی در این استان برابر 7710/87 تن است. کل تلفات تولید توت فرنگی در این مطالعه به طور متوسط 34%بود. کل تلفات انرژی در تولید این محصول 14/65TJ تخمین زده می شود، به عبارتی کل تلفات برابر با 2393/9BOE (معادل بشکه نفت) است. ارزش مالی کل تلفات برابر9،482،612،300 تومان است. همان طور که واضح است درصد بالایی از محصول تولید شده در این استان تلف می شود. دلایل آن متعدد بوده و به سبب نگه دار ی نامناسب،حمل و نقل نامناسب، عملیات زراعی و برداشت نامناسب و غیره است. با توجه به تلفات انرژی نسبتا بالا و ارزش مال یازدست رفته بسیار بالا شایسته است در کنترل و کاهش این تلفات اقدام نمود.

کلیدواژه ها

استان کردستان، ایران، بیماری های قارچی، تلفات انرژی، توت فرنگی، کپک خاکستری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.