بررسی مبانی حقوق اجتماعی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پژوهشنامه انتقادی متون و برنامه های علوم انسانی، دوره: 10، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_IHCS-10-21_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم موسی زاده

استادیار دانشگاه تهران (نویسنده مسئول)

چکیده

حقوق اجتماعی، جایگاه مهمی در اندیشه های سیاسی، فقهی، حقوقی و مدیریت های اقتصادی و اجتماعی دارد. در دین مبین اسلام، از همان آغاز شکل گیری، چه در نصوص و چه در عمل و سیره پیشوایان دین، اهمیت حقوق اجتماعی به لحاظ حفظ کرامت انسانی و تامین بنیان های جامعه سالم دینی یادآور شده و برای آن، نظام خاص حقوقی و اجرایی طراحی شده است. این در حالی است که در نظام های غربی، راجع به حقوق اجتماعی، مبانی، الگو و نظام مطلوبی وجود ندارد. به تاسی از اندیشه مترقی اسلامی، جلوه های نظام حقوق اجتماعی را می توان در اصول متعدد، از جمله بند۴ اصل۳ (بیمه بیو گان و زنان سالخورده و بی سرپرست)، اصل۲۸ (حق کار)، اصل۲۹ (حق تامین اجتماعی)، اصل۳۰ (حق آموزش) و اصل۳۱ (حق مسکن) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مشاهده کرد. در این مقاله، ضمن آشنایی با زمینه های فکری حقوق اجتماعی، جایگاه این حقوق در اندیشه های اسلامی و غربی بررسی می شود.

کلیدواژه ها

کلیدواژه ها: حقوق اجتماعی, عدالت اجتماعی, رفاه عمومی, نظام حقوقی اسلام, نظام حقوقی غرب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.