بررسی تأثیر کودهای آلی غنیشده برصفات کمی و کیفی ارقام مختلف سویا
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
- کد COI اختصاصی: NSASD02_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 561
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد
عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد
چکیده
این تحقیق به صورت آزمایش اسپلیت پلات بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه به منظور مطالعه صفات کمی و کیفی ارقام مختلف سویا در انواع و مقادیر مختلف کودهای آلی غنیشده انجام شد. کرتهای اصلی عبارت بودند از هشت تی مار کودی شامل سطوح 20 و 40 تن در هکتار کمپوست زباله شهری، ورمیکمپوست و لجن فاضلاب غنیشده با 50 % کود شیمیایی مورد نیاز خاک، تیمار فقط کود شیمیایی و شاهد و کرتهای فرعی نیز شامل سه رقم سویا ( 033 ، ویلیامز و سحر ) بود. نتایج نشان داد که لجن فاضلاب 40 تن در هکتار غنیشده با کود شیمیایی بیش ترین عملکرد دانه را تولید کرده است. بین ارقام مختلف سویا تفاوت معنیداری از لحاظ صفات کمی و کیفی مشاهده شد ، به طوری که بیشترین عملکرد دانه، میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم برگ از رقم سحر و لاین 033 به دست آمد. نتایج مقایسات میانگین نشان داد اثرات متقابل کود و رقم بر درصد منگنز، مس و آهن برگ سویا تأثیر معنیداری داشت به طوری که بیشترین درصد منگنز و مس برگ در لاین ویلیامز و به ترتیب در تیمارهای کودی لجن فاضلاب و کمپوست زباله 40 تن در هکتار غنیشده مشاهده شد. همچنین بالاترین میزان آهن برگ زمانی به دست آمد که مقدار کمپوست 40 تن در هکتار برای رقم سحرمورد استفاده قرار گرفت. در میان صفات مورد مطالعه به غیر از مقدار منگنز برگ بقیه صفات با عملکرد دانه دارای همبستگی مثبت و معنیداری بودندکلیدواژه ها
سویا، عملکرد، عناصر، کمپوست، ورمیکمپوست، لجنمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.