نقش باکتری های مقاوم و محرک رشد گیاه در پالایش گیاهی کادمیوم
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و توسعه پایدار (فرصتها و چالشهای پیش رو)
- کد COI اختصاصی: NSASD02_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1471
نویسندگان
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد و دانشیاران گروه مهندسی علوم خاک، پردیس کش
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد و دانشیاران گروه مهندسی علوم خاک، پردیس کش
استادیار بخش علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثرات مایه زنی باکتری های محرک رشد مقاوم به کادمیوم بر رشد گیاه و جذب عناصر غذایی فسفر، آهن، روی و منگنز و عنصر غیر ضروری کادمیوم توسط گیاه ذرت (Zea mays L.) صورت گرفت. در سطح 100 کادمیوم، مایه زنی گیاهان با باکتری های PGPB منجر به افزایش وزن خشک اندام هوایی و ریشه و جذب عناصرغذایی Mn و Zn ،Fe ،P نسبت به گیاهان شاهد گردید در حالی که در سطح 200 کادمیوم، زیست توده گیاه و جذب عناصرغذایی در گیاهان مایه زنی شده با میکروکوکوس روزئوس و مخلوط دو باکتری در مقایسه با گیاهان شاهد افزایش یافت. بیشترین وزن خشک اندام هوایی وریشه در تمام سطوح کادمیوم در تیمار میکروکوکوس روزئوس بود. همچنین بیشترین مقدار جذب عناصر غذایی در سطوح 100 و 200 کادمیوم، به ترتیب در تیمارهای مخلوط دو باکتری و میکروکوکوس روزئوس مشاهده گردید. در سطح 100 کادمیوم، مایه زنی گیاهان با باکتری ها منجر به کاهش جذب کادمیوم توسط گیاه گردید در حالی که در سطح 200 کادمیوم مایه زنی گیاهان با باسیلوس میکودیس و مخلوط دو باکتری منجر به افزایش جذب کادمیوم توسط گیاه گردید. تیمار میکروکوکوس روزئوس با کمترین جذب کادمیوم در هر دو سطح کادمیوم موثرترین تیمار در کاهش جذب گیاهی کادمیوم بود.کلیدواژه ها
باکتری های مقاوم و محرک رشد گیاه، کادمیوم، ذرتمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.