تا کنون، بهترین واکسن ویروس کووید-۱۹ کدام است؟
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
- کد COI اختصاصی: ICIORS14_186
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 560
نویسندگان
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه خیام، مشهد، ایران
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه خیام، مشهد، ایران
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه خیام، مشهد، ایران
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه خیام، مشهد، ایران
چکیده
با توجه به سرعت رشد ویروس کرونا دولت ها و نظام بهداشت جهانی به دنبال کشف هرچه سریع تر واکسن این ویروس خطرناک هستند؛ محققان و داروسازان از سراسر جهان با سرعتی بی سابقه تلاش می کنند یک واکسن کارآمد برای مقابله با ویروس کرونا بسازند. در این زمینه تاکنون آزمایش بالینی و در برخی شرکت ها تا مراحل سوم آزمایشات انسانی پیش رفته اند. هدف همه این تلاش ها عرضه واکسنی کارآمد تا پایان سال جاری میلادی است. این در حالی است که تاکنون چنین تلاش بزرگ و سریعی برای تولید یک واکسن انجام نشده است. به گفته بسیاری از محققان تاکنون نه تنها هیچ واکسنی با این سرعت تولید نشده بلکه حتی توسعه نیز نیافته است. در این پژوهش از اطلاعات واکسن های مختلف و یکی از روش های تصمیم گیری چندمعیاره استفاده شده است که به منظور رعایت ملاحظات اخلاقی در این پژوهش، تمامی اصول اخلاق در پژوهش رعایت شده است و از داده های محرمانه نیز استفاده نشده است. علی رغم ساخت واکسن های مختلفی که تاکنون به مرحله ارائه رسیده اند نمی توان ادعا کرد که این واکسن ها قابلیت صد درصدی مقابله با این ویروس را دارا باشند. هدف از این پژوهش سنجش و رتبه بندی واکسن های مربوط به ویروس کرونا با استفاده از هشت معیار مختلف و انتخاب بهینه ترین واکسن به کمک روش تاپسیس می باشدکلیدواژه ها
تصمیم گیری چند معیاره،روش تاپسیس، ماتریس تصمیم، ویروس کرونا، واکسن.مقالات مرتبط جدید
- هندسه و مفاهیم آن برای دانش آموزان مقاطع ابتدایی
- شناسایی بوزون هیگز با استفاده از طبقه بندی کننده های کوانتومی
- بهبود الگوریتم های رمزنگاری با سیستم تراختنبرگ مطالعه ای درباره سرعت و امنیت
- بهبود عملکرد روش های عددی برای حل معادلات دیفرانسیل خطی با استفاده از سیستم حساب تراختنبرگ
- روش های نوآورانه تراختنبرگ برای کاهش پیچیدگی محاسباتی در حل کننده متغیری مقدارویژه کوانتومی VQE
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.