بهینه سازی روش اندازه گیری عنصر کم مقدار مولیبدن در ناخن انسان بوسیله طیف سنجی جذب اتمی مجهز به کوره گرافیتی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 28، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JONSAT-28-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامین احمدی فقیه

پژوهشکده علوم هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی:۳۴۸۶-۱۱۳۶۵، تهران- ایران

لیلا فرزین

پژوهشکده علوم هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی:۳۴۸۶-۱۱۳۶۵، تهران- ایران

محمداسماعیل موسسی

پژوهشکده علوم هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی:۳۴۸۶-۱۱۳۶۵، تهران- ایران

چکیده

امروزه در دانش پزشکی تعیین عناصر کم مقدار مانند مولیبدن در نمونه های زیستی، به لحاظ نقش ضروری که در واکنشهای بدن دارند حائز اهمیت بسیار است. مولیبدن در ساختار آنزیمهای فلزی زانتین دی هیدروژناز، آلدئید اکسیداز و سولفیت اکسیداز در بدن موجودات زنده موجود می باشد. این آنزیمها در سوخت و ساز ترکیبات حاصل از نیتروژن، کربن و گوگرد نقش مهمی دارند. مولیبدن معمولا به مقادیر اندک در نمونه های زیستی به روش فعال سازی نوترونی اندازه گیری می شود. ولی با توجه به تقاضای روز افزون مراکز درمانی و دانشگاهی، برای تعیین عناصر کم مقدار، همچنین گران بودن این روش و عدم دسترسی آسان به آن، کاربرد روش طیف سنجی جذب اتمی مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. شهرت عمومی این روش را می توان به کاربرد ساده و آسان آن در روشهای مختلف مربوط ساخت. بعلاوه حساسیت زیاد روش طیف سنجی جذب اتمی مجهز به کوره گرافیتی در مقایسه با روشهای دیگر جذب و نشر اتمی در بسیاری از زمینه ها به ویژه در پزشکی مهم می باشد. در این کار پژوهشی روش مناسب نمونه سازی ناخن به منظور اندازه گیری مولیبدن بررسی شد و شرایط بهینه برای اندازه گیری این عنصر با دستگاه طیف سنجی جذب اتمی مجهز به کوره گرافیتی تعیین گردید. پس از بهینه کردن شرایط، غلظت مولیبدن در انواع نمونه های ناخن ارسال شده از مناطق مختلف در محدوده ۰.۱۱  تا۵.۱۰  میکروگرم بر گرم بدست آمد.

کلیدواژه ها

طیف سنجی جذب اتمی, کوره گرافیتی, عناصر کم مقدار, مولیبدن, ناخن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.