اهمیت ساختارهای تودرتو در مدل سازی واریوگرام غیرجهتی مربوط به عیار کانسار اورانیم
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 31، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JONSAT-31-4_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 349
نویسندگان
معاونت اکتشافی شرکت امکا، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۱۳۳۹-۱۴۱۵۵، تهران ایران
دانشکده مهندسی معدن، متالوژی و نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر، صندوق پستی: ۴۴۱۳-۱۵۸۷۵، تهران ایران
چکیده
مدل سازی درست واریوگرام غیرجهتی و کلی عیار یک کانسار، نقش بسیار مهمی را در نتایج مربوط به تخمین سه بعدی عیار و در نتیجه در توزیع آن در بلوک های تخمینی، ایفا می کند. کانسارهای اورانیم با توجه به تغییرپذیری زیاد عیار، اهمیت مدل سازی مناسب واریوگرام را بیش تر نمایان می سازند. در این تحقیق، براساس مجموعه ای از مدل های برازش شده بر روی واریوگرام تجربی داده های عیار اورانیم مربوط به کمپوزیت های ۵/۰ متری، حاصل از تجزیه ی مغزه های حفاری بر روی کانسار اورانیم خشومی و انجام آزمون اعتبار متقابل، مناسب ترین مدل انتخاب و تاثیر نتایج مناسب حاصل از مدل های چند ساختاری در مقایسه با سایر مدل های معمول، مورد ارزیابی قرار گرفت. برای بررسی اعتبار مدل ها، آزمون اعتبار متقابل به کار رفت، طی آن و براساس مجموعه ای از شاخص ها چون میانگین اختلاف ها، اختلاف دو واریانس مقادیر تخمینی و واریانس داده های خام، به منظور تعیین صحت اعتبار مدل برازش شده، نتیجه گیری شد که مدل کروی دو ساختاری اعتبار بیش تری دارد و لذا اهمیت توجه به ساختارهای کوچک در مدل سازی واریوگرام، به ویژه برای کانسارهای اورانیم، بیش تر نمایان شد.کلیدواژه ها
واریوگرام غیرجهتی, ذخیره های اورانیم, روش اعتبار متقابل, ناهمسانگردی, مدل های ساختاریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.