تاثیر اندازه ی ذرات بر فروشویی زیستی اورانیم از سنگ معدن ساغند به وسیله ی باکتری اسیدی تیوباسیلوس فرواکسیدان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 32، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JONSAT-32-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس رشیدی

پژوهشکده چرخه سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۸۴۸۶-۱۱۳۶۵، تهران ایران ۲. دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف، صندوق پستی: ۹۴۶۵-۱۱۳۶۵، تهران ایران

رضا روستاآزاد

. دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف، صندوق پستی: ۹۴۶۵-۱۱۳۶۵، تهران ایران

سیدجابر صفدری

پژوهشکده چرخه سوخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۸۴۸۶-۱۱۳۶۵، تهران ایران

چکیده

اثر اندازه­ی ذرات سنگ معدن آنومالیهای ۱ و ۲ ساغند بر روی فروشویی زیستی اورانیم به وسیله­ی باکتری اسیددوست اسیدی­تیوباسیلوس فرواکسیدان در مقیاس فلاسک لرزان بررسی شد. نتایج تجربی به دست آمده نشان داد که گونه­ی میکروبی به کار رفته برای استخراج اورانیم از سنگ معدن آنومالی­های ۱ و ۲ ساغند مناسب می­باشد. در گستره­ی ابعادی بررسی شده، استخراج اورانیم از سنگ معدن آنومالی یک، در حالت µm۱۰۸=۸۰d سریع­تر میباشد، در حالی که برای آنومالی دو، سطح خردایش µm۱۶۰=۸۰d به عنوان اندازه­ی مناسب به دست آمد. نتایج نشان داد که توزیع اندازه­ی ذرات سنگ معدن در گستره­ی مورد بررسی، تاثیر قابلتوجهی بر فعالیت میکروبی نمیگذارد؛ ضمن این­که براساس نتایج اکسایش باکتریایی، اثرات منفی و سمیت ناشی از حضور اجزای جامد و حل شده­ی سنگ معدن در گستره­ی مورد بررسی پارامترها، محدودکننده­ی فعالیت باکتری نمی­باشند، و جمعیت میکروبی رشد یافته فرایند مورد نظر را به خوبی به انجام می­رساند.

کلیدواژه ها

فروشویی زیستی, اندازه ی ذرات, اورانیم, باکتری اسیدی تیوباسیلوس فرواکسیدان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.