مقایسه ی روش های مختلف رادیویددارسازی پادتن تک تاگی بر عملکرد کیت پرتو ایمن آزمونی پادژن ویژه ی پروستات
محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 36، شماره: 2
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 203
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JONSAT-36-2_006
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1400
چکیده مقاله:
به منظور تشخیص و ردیابی سرطان پروستات که یکی از شایع ترین سرطان ها در میان مردان است از اندازه گیری پاد ژن ویژه ی پروستات (PSA) در خون استفاده می شود. برای تعیین مقدار پادژن پروستات به عنوان یک تومور شاخص می توان از آزمون پرتوسنجشی ایمن استفاده نمود. در این مطالعه، روش تهیه و عامل های موثر بر کارآیی و پادژن تک تاگی ویژه ی پروستات نشان دار شده با ید-۱۲۵ به عنوان یک ردیاب در کیت آزمون پرتوسنجشی ایمن مورد بررسی قرار گرفت. پادتن نشان دار شده با دو روش کلروآمین-T و یدوژن پس از تهیه شدن و تخلیص به وسیله ی ستون سفادکس ۲۵G و پس از تعیین خلوص رادیوشیمیایی، در کیت آزمون پرتوسنجشی ایمن به کار گرفته شد. به منظور دست یابی به شرایط بهینه ی موثر بر کارآیی و پایداری پادتن نشان دار شده در روش کلروآمین-T، تاثیر نسبت پادتن به ید-۱۲۵ (۶/۱۷ تا µg/mCi ۵۳) کلروآمین-T به پادتن (۷۵/۰ و μg/kg ۵/۱) و زمان نشان دارسازی (۱۵ تا ۶۰ ثانیه) مورد مطالعه قرار گرفت. پس از تعیین خلوص رادیوشیمیایی و استفاده در کیت آزمون پرتوسنجشی ایمن با توجه به منحنی مقیاس بندی و سنجش غلظت نمونه های کنترل، شرایط بهینه ی نشان دارسازی (نسبت کلروآمین-T به آنتی بادی ۵/۱ و زمان نشان دارسازی ۵۰ ثانیه) به دست آمد. تغییر مقدار نسبت پادتن ید اثر قابل مشاهده ای بر بازده نشان دارسازی نداشت. پس از گذشت یک ماه مشخص شد که پادتن نشان دار شده از پایداری مناسبی برای استفاده شدن در کیت آزمون پرتوسنجشی ایمن برخوردار است.هم چنین، تاثیر غلظت یدوژن (۱/۰ و ۱-mg ml ۲/۰) و حجم دی کلرومتان (°، ۲۰۰ و µl ۴۰۰) در روش نشان دارسازی با یدوژن بر بازدهنشان دارسازی مورد بررسی قرارگرفت. غلظت یدوژن و حجم بهینه ی دی کلرومتان به کار رفته در نشان دارسازی، به ترتیب، ۱-mg ml ۱/۰ وµl ۲۰۰ به دست آمد. ولی پس از گذشت دو هفته درصد بیشینه ی پیوند حدود %۳۸ کاهش و افت فاحشی در غلظت نمونه های کنترل مشاهده شد. با مقایسه ی خلوص رادیوشیمیایی، کارآیی و پایداری پادتن نشان دار تهیه شده با دو روش کلروآمین-T و یدوژن، پادتن نشان دار شده با روش کلروآمین-T از شرایط مناسب تری برای تهیه ی کیت داخلی و انجام آزمایش های کنترل کیفی برخوردار بود. برای کنترل کیفی کیت با استفاده از پادتن نشان دار انتخابی، ۳۰ نمونه ی سرم خون بیماران هم زمان به وسیله ی کیت داخلی و مرجع خارجی تجزیه و نتیجه ها با نمودار مقایسه ای رگرسیون خطی و آزمون مقایسه شد. معیار تصمیم گیری ضریب Sig (دو دامنه) براساس آزمون مربوط به هم ترازی دو کیت داخلی و مرجع خارجی برابر با ۹۹۳/۰ به دست آمد.
کلیدواژه ها:
پادژن ویژه ی پروستات ، آزمون پرتوسنجشی ایمن ، پادتن تک تاگی ، رادیویددارسازی ، کلروآمین-T ، یدوژن ، ستون سفادکس ۲۵G ، کیت پرتوسنجشی ایمن
نویسندگان
هاله فروتن
پژوهشکده ی کاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۳۴۸۶-۱۱۳۶۵، تهران ایران
مرضیه خدابخش
پژوهشکده ی کاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۳۴۸۶-۱۱۳۶۵، تهران ایران
فریبا جوهری دها
پژوهشکده ی کاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۳۴۸۶-۱۱۳۶۵، تهران ایران
لادن پورعبدی
پژوهشکده ی کاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۳۴۸۶-۱۱۳۶۵، تهران ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :