ایمن سازی میگو در برابر ویروس عامل سندرم لکه ی سفید (WSSV) با آنتی ژن ویبریوپاراهمولیتیکوس تابش دهی شده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 37، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JONSAT-37-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه حیدریه

پژوهشکده ی کشاورزی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای،

فرحناز معتمدی سده

پژوهشکده ی کشاورزی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای

مهدی سلطانی

گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران

محمد افشار نسب

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی

سعید رجبی فر

پژوهشکده ی کشاورزی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای

چکیده

صنعت پرورش میگو در کشور به ویژه در مناطق جنوبی از اهمیت اقتصادی خاصی برخوردار است. اما این صنعت با مشکلات متعددی مانند شیوع بیماری­ های باکتریایی و ویروسی روبه ­رو است که از جمله­ ی آن­ها می ­توان به خسارت ناشی از بروز بیماری­ های ویبریوزیس و سندرم لکه­ ی سفید در میگو اشاره نمود. بنابراین با توجه به ضرورت یافتن راه­ های پیش­گیری از بروز این بیماری­ ها در مزارع پرورش میگو، در این پژوهش میزان ایمنی ایجاد شده توسط آنتی­ژن پرتوی ویبریو (باکتری غیرفعال شده با پرتو گاما) در برابر ویروس زنده­ ی عامل سندرم لکه­ی سفید در میگو مطالعه شد. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که باکتری ویبریو غیرفعال شده با پرتو گاما می­تواند به عنوان آنتی­ژن پرتوی، باعث ایجاد پاسخ ایمنی در برابر ویروس زنده ­ی عامل سندرم لکه­ ی سفید در میگو شود به طوری که این موضوع منجر به کاهش قابل­ توجه در میزان تلفات میگوهای گروه ایمن­ سازی شده نسبت به گروه کنترل مثبت پس از انجام عملیات روبه ­روسازی با ویروس زنده­ ی سندرم لکه­ ی سفید شد (۰.۰۵> P). یافته ­های به دست آمده از این پژوهش می­ تواند زمین ه­ای مناسب برای انجام مطالعات تکمیلی برای ساخت واکسن ویبریو پرتوی و هم­چنین مواد باکتریایی محرک سیستم ایمنی (ادجوانت باکتریایی- ویبریو) را در میگو فراهم سازد.

کلیدواژه ها

ویبریوپاراهمولیتیکوس, تابش دهی, میگو, ویروس سندرم لکه ی سفید, پاسخ ایمنی, آنتی ژن پرتوی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.