بررسی اثر غلظت و اندازه ی نانوسیال آب/ آلومینا بر پارامترهای نوترونیکی و ترموهیدرولیکی در راکتور هسته ای ۱۰۰۰-VVER با مجتمع های سوخت حلقوی با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی
محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 38، شماره: 4
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 189
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JONSAT-38-4_010
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1400
چکیده مقاله:
امروزه برای بهبود راندمان نیروگاه های هسته ای، پژوهش های زیادی از جمله استفاده از میله ی سوخت حلقوی با قابلیت خنک شوندگی از داخل و خارج که مزایای فراوانی در بهبود ویژگی های انتقال حرارت دارد صورت گرفته است. همچنین برخی مطالعات نشان داده است که استفاده از ذرات نانو در سیال خنک کننده منجر به بهبود خواص حرارتی سیال می شود. استفاده از کدهای نوترونیکی و ترموهیدرولیکی به منظور بررسی اثر نانوسیالات در راکتورهای هسته ای، نیازمند شبیه سازی های پیچیده، دقیق و صرف هزینه های اقتصادی و زمان زیاد است. در این مقاله تاثیر درصدهای حجمی و اندازه ی نانو ذرهی آلومینا بر پارامترهای نوترونیکی و ترموهیدرولیکی راکتور ۱۰۰۰-VVER با استفاده از یک شبکه ی عصبی مناسب بررسی می شود. نتایج حاصل، نشان دهنده ی این مطلب است که شبکه ی عصبی آموزش داده شده، هم گرایی مناسب و دقت کافی در تعیین پارامترهای نوترونیکی و ترموهیدرولیکی دارد. با استفاده از شبکه ی عصبی ارائه شده، میتوان پارامترهای اساسی یک راکتور را بدون استفاده از کدها و نرمافزارهای نوترونیکی و ترموهیدرولیکی تعیین کرد که باعث صرفه جویی زمانی می شود.
کلیدواژه ها:
نانوسیال ، سوخت حلقوی ، راکتور هسته ای ، پارامترهای نوترونیکی ، پارامترهای ترموهیدرولیکی ، شبکه ی عصبی مصنوعی
نویسندگان
مصطفی رضایی
گروه مهندسی هسته ای، دانشکده علوم و فناوری های نوین، دانشگاه اصفهان
غلامرضا انصاری فر
گروه مهندسی هسته ای، دانشکده علوم و فناوری های نوین، دانشگاه اصفهان
مهدی نصری نصر آبادی
گروه مهندسی هسته ای، دانشکده علوم و فناوری های نوین، دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :