نقش شبکه های اجتماعی مجازی و الگوهای تعاملی معلمان با دانش آموزان در پیش بینی راهبردهای یادگیری دانش آموزان دوره دوم متوسطه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله روانشناسی اجتماعی، دوره: 9، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_JPSCH-9-0_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم قلی پور

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، گروه علوم تربیتی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

وحید فلاح

استادیار، گروه علوم تربیتی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

سیده عصمت رسولی

استادیار، گروه علوم تربیتی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر تعیین نقش شبکه های اجتماعی مجازی و الگوهای تعاملی معلمان با دانش آموزان در پیش بینی راهبردهای یادگیری دانش آموزان دوره دوم متوسطه بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهرستان بابل در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ به تعداد ۱۵۳۰۰ نفر بودند که طبق فرمول کوکران حجم نمونه ۳۷۴ نفر محاسبه که با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس راهبردهای یادگیری پنتریچ و دی گروت (۱۹۹۰)، پرسشنامه شبکه های اجتماعی مجازی ساویتا و لیاکات (۲۰۱۸) و مقیاس الگوهای تعاملی معلمان با دانش آموزان وبلز و همکاران (۱۹۹۳) استفاده شد. داده ها با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل گام به گام در نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ در سطح معناداری ۰۵/۰ تحلیل شدند. نتایج تحلیل ها نشان داد که شبکه های اجتماعی مجازی و الگوهای تعاملی معلمان با دانش آموزان با راهبردهای یادگیری دانش آموزان دوره دوم متوسطه رابطه مثبت و معنادار داشتند. همچنین، شبکه های اجتماعی مجازی و الگوهای تعاملی معلمان با دانش آموزان نقش معناداری در پیش بینی راهبردهای یادگیری آنان داشتند (۰۰۱/۰> P). با توجه به نتایج برای بهبود راهبردهای یادگیری دانش آموزان دوره دوم متوسطه می توان میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی را افزایش و میزان الگوهای تعاملی معلمان با دانش آموزان را از طریق کارگاه های آموزشی بهبود بخشید.نتایج تحلیل ها نشان داد که شبکه های اجتماعی مجازی و الگوهای تعاملی معلمان با دانش آموزان با راهبردهای یادگیری دانش آموزان دوره دوم متوسطه رابطه مثبت و معنادار داشتند. همچنین، شبکه های اجتماعی مجازی و الگوهای تعاملی معلمان با دانش آموزان نقش معناداری در پیش بینی راهبردهای یادگیری آنان داشتند (۰۰۱/۰> P). با توجه به نتایج برای بهبود راهبردهای یادگیری دانش آموزان دوره دوم متوسطه می توان میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی را افزایش و میزان الگوهای تعاملی معلمان با دانش آموزان را از طریق کارگاه های آموزشی بهبود بخشید.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی مجازی, الگوهای تعاملی, راهبردهای یادگیری, معلمان, دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.