مفهوم صورت و معنا در معماری ترسیم شده در نگاره های ایرانی با تاکید بر داستان لیلی و مجنون ( از منظر سید حسین نصر)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: ISCIVILI05_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 403
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد ، دانشکده هنر و معماری ،دانشگاه مازندران
استادیارگروه پژوهش هنر و صنایع دستی ، دانشکده هنر و معماری ،دانشگاه مازندران
دانشیار، گروه پژوهش هنر ، دانشکده هنر و معماری ،دانشگاه مازندران
چکیده
در فرهنگ و هنر اسلامی ایرانی، عالم قداست و کیفیت عارفانه و روحانی در قالب معماری رمزی مساجد و تزئینات اسلیمی و طرحهای هندسی و ... مجال نمود یافته است . پژوهش حاضر سعی در بررسی و شناخت مفهوم صورت و معنا در معماری ترسیم شده در نگاره های ایرانی با تاکید بر داستان لیلی و مجنون ( از منظر سید حسین نصر)می باشد.حوزه ی صورت و معنا که مورد اهمیت این تحقیق است، برای دریافت شان هنر، بکار رفته است. و هدف شناخت معماری اسلامی در نگاره ی لیلی و مجنون در مکتب با توجه به صورت و معنا از منظر سید حسین نصر، سعی بر آن دارد که به شیوه میان رشته ایی به این پرسش ها پاسخ دهد. معماری اسلامی با توجه به مضمون صورت و معنا در نگاره های لیلی و مجنون چگونه ترسیم شده است ؟ پژوهش حاضر به روش توصیفی تحلیلی است. تعداد نمونه ها براساس روش تحقیق کیفی نمونه گیری تا حد اشباع اطلاعات ادامه می یابد.در این پژوهش ، پس از تحلیل ادبی و هنری صورت و معنا در نگاره داستان لیلی و آشکار گردید که، هنرمند همچون شیخ محمد و میر مصور با پیوند هنر خود به دیگر هنرها مثل شعر ادبی و معماری به اثر خود ماهیت داده است . و این ارتباط باعث هویت یافتن نگاره های لیلی و مجنون شده است. البته این پیوستگی، باعث جلوه یافتن نگاره ها مختلف نیز شده است.کلیدواژه ها
لیلی و مجنون ، صورت و معنا ، حسین نصرمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.