بررسی رفتار هیسترزیس اتصالات RBS در قابهای مختلط فولادی (قاب خمشی فولادی به همراه بادبند واگرا)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: ISCIVILI05_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 646
نویسندگان
دانشجوی دکترای سازه، گروه مهندسی عمران، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران.
چکیده
تا کنون تلاش های تحقیقاتی و آزمایشگاهی فشرده بسیاری در جهت پیدا کردن روش های بهتر برای طراحی قابهای مقاوم در برابر زمین لرزه انجام گرفته است . اتصالات (RBS) پس از حوادث زلزله فاجعه بار نورثریج و کوبه که عدم پاسخ اتصال در قاب های فولادی یکی از عوامل اصلی معرفی گشت ارائه گردید. در این روش بخشی از بال تیر در فاصله مشخصی از انتهای تیر که به ستون متصل می گردد بریده می شود تا مفصل پلاستیک در محل تیر و ستون در محل مقطع کاهش یافته اتفاق بیوفتد و از ایجاد خرابی در اتصال و یا خرابی در ستون پیشگیری کند.در این پایان نامه یک اتصال RBS مدل سازی و با نمونه آزمایشگاهی صحت سنجی گردید و سپس قاب یک دهانه یا تیر مقطع کاهش یافته و تیر بدون مقطع کاهش یافته مدل سازی و تحلیل گردید و نشان داده شد تیر معمولی سختی بیشتری دارد ولی جذب انرزی یکسانی با تیر مقطع کاهش یافته دارد. قاب با تیر مقطع کاهش یافته با سه مهاربند واگرا به مقاطع مختلف مدل سازی شد. نتایج حاکی از آن است که استفاده از مهاربند واگرا باعث افزایش سختی و جذب انرژی قاب میگردد ولی محل مفصل پلاستیک را تغییر نمی دهد.کلیدواژه ها
قاب خمشی، نرم افزار آباکوس، اتصال RBS، مهاربندواگرا.مقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.