CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و تبیین ابعاد و مولفه های مدارس برند دوره ابتدایی (موردمطالعه، دیدگاه مدیران و معلمان دوره ابتدایی شهرستان دلیجان)

عنوان مقاله: شناسایی و تبیین ابعاد و مولفه های مدارس برند دوره ابتدایی (موردمطالعه، دیدگاه مدیران و معلمان دوره ابتدایی شهرستان دلیجان)
شناسه ملی مقاله: JR_JDEM-1400-46_011
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه مومنی زاده پنداسی - کارشناسی ارشد، گروه مدیریت آموزشی، واحد محلات، دانشگاه آزاد اسلامی، محلات، ایران
فرهاد شفیع پور مطلق - دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد محلات، دانشگاه آزاد اسلامی، محلات، ایران
تقی آقاحسینی - استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید باهنر، اصفهان، ایران

خلاصه مقاله:
با توجه به اهمیت برندسازی در خدمات آموزشی، هدف تحقیق حاضر شناسایی و تبیین ابعاد و مولفههای مدارس برند دوره ابتدایی به شیوه الگوی تفسیری و مدل معادلات ساختاری بوده است. روش این تحقیق، آمیخته (کیفی و کمی) بوده است. در بخش کیفی، شیوه نمونهگیری هدفمند تا حد اشباع به تعداد ۲۳ نفر از مدیران و معلمان با تجربه دوره ابتدایی شهرستان دلیجان بوده و در بخش کمی، شیوه نمونهگیری خوشهای تک مرحلهای بوده که به طور تصادفی تعداد ۱۱۶ نفر از مدیران و معلمان دوره ابتدایی شهرستان دلیجان بر اساس فرمول حجم نمونه کوکران برای تحقیق انتخاب شدند. ابزار تحقیق در بخش کیفی، مصاحبه عمیق و در بخش کمی پرسشنامه بوده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات در بخش کیفی از تحلیل مضمون و کدگذاری باز، محوری و انتخابی و در بخش کمی از معادلات ساختاری و مدل تحلیل عاملی تاییدی استفاده به عمل آمده است. به طور کلی نتایج تحقیق نشان داد، بر اساس کدهای به دست داده شده، هفت بعد و مولفه استخراج شد؛ بدین ترتیب که در بعد انسانی، کارکنان با تجربه و ویژگیهای روانشناختی آنها؛ در بعد اجتماعی، اعتبار اجتماعی؛ در بعد آموزشی، برنامه درسی، در بعد کالبدی، امکانات فیزیکی و رفاهی مدرسه؛ در بعد تربیتی، برنامههای فرهنگی و تربیتی؛ در بعد بهداشتی، مراقبتهای بهداشتی و در بعد فنآوری، برخورداری از سیستم الکترونیکی، روی برند ادراک شده مدارس ابتدایی تاثیرگذار هستند. مدل کمی نیز برازش داده شد و در مجموع این مولفه ها ۱۵/۸۴ درصد از برند ادراک شده را تبیین مینماید.

کلمات کلیدی:
برند آموزشی, مولفه انسانی, مولفه فناوری, مولفه آموزشی, مدارس ابتدایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1363085/