فراتحلیل سواد, تفکر و استدلال آماری دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی رشته های ترویج, آموزش و توسعه کشاورزی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، دوره: 9، شماره: 43
  • کد COI اختصاصی: JR_ITVHE-9-43_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر ده یوری

هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

توسعه و تغییرات معنی دار در زمینه های آموزش آمار در سراسر دنیا در دهه گذشته دیده شده، و تاکید زیادی بر آموزش تفکر آماری، یادگیری دانشجو محور، استفاده از داده های واقعی زندگی، استفاده از تکنولوژی، و مهارت های ارتباطی شده است. با توجه به رشد کاربردها و آموزش های آمار، به نظر می رسد، انجام تحقیق ترکیبی که عصاره تحقیقات موجود در یک موضوع خاص را به روشی منظم فراهم می کند، باعث بهبود روند آموزشی می شود. هدف این تحقیق، بررسی تاثیر سواد، تفکر و استدلال آماری دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی رشته های ترویج، آموزش و توسعه کشاورزی دانشگاه های ایران به عنوان جامعه آماری در کاربست روش های آماری در دو مقطع زمانی متفاوت است. این تحقیق انجام گرفته است. حجم نمونه مرحله اول در سال ۱۳۸۹، ۳۱۵ نفر از میان فارع التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه های سراسر کشور به صورت طبقه ای متناسب به عنوان حجم نمونه انتخاب شد، و مرحله دوم در سال ۱۳۹۶ تعداد ۱۱۰ نفر از میان فارغ التحصیلان جدید از همان دانشگاه ها انتخاب شدند. روایی پرسشنامه به عنوان ابزار تحقیق با گویه های ترکیبی استاندارد و محقق یافته، توسط اساتید و پایایی آن توسط آزمون α کرونباخ (۸۲%)، θ ترتیبی(۹۵%) و cr (۸۹%)تائید شد. پژوهش حاضر با هدف ترکیب کمی نتایج در حوزه کاربست روش های آماری با استفاده از روش فراتحلیل و نرم افزار جامع فراتحلیل(CAM۲) در دو زمان مختلف جوامع آماری هدف را مورد بررسی قرار داده است. نتیجه فراتحلیل نشان داد که کاربست روش های آماری در دو زمان مورد بررسی، رابطه ای در حد متوسط دارد (با میانگین اندازه اثراز ۰.۳۷ به ۰.۴۱). همچنین از میان متغیر های مورد بررسی متغیر نگرش آماری با اندازه اثر ۰.۴۹ دارای بیشترنی اندازه اثر در ارتباط با متغیر کاربست روش آماری هستند و بیشترین تاثیرگذاری را دارند.

کلیدواژه ها

سواد آماری, استدلال آماری, تفکر آماری, تحقیقات تحصیلات تکمیلی, فراتحلیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.