زیست چینه نگاری و سنگ چینه نگاری نهشته های سازند قم در برش تاقدیس نواب (جنوب شرق کاشان)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه علوم زمین، دوره: 31، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_GSJ-31-3_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 333
نویسندگان
کارشناسی ارشد، پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی واکتشافات معدنی کشور، تهران، ایران
دکتری، سازمان زمین شناسی واکتشافات معدنی کشور، تهران، ایران
دانشیار، پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی واکتشافات معدنی کشور، تهران، ایران
دانشیار، پژوهشکده علوم زمین، سازمان زمین شناسی واکتشافات معدنی کشور، تهران، ایران
کارشناسی ارشد، سازمان زمین شناسی واکتشافات معدنی کشور، تهران، ایران
چکیده
سازند قم در برش تاقدیس نواب در جنوب شرقی کاشان واقع شده که ۴۴۷ متر ضخامت داشته که ۴۴۰ متر آن متعلق به میوسن می باشد. جنس رسوبات آن عموما سنگ آهک و مارن بوده که مرز زیرین آن ناپیوستگی فرسایشی و مرز بالایی ناپیوستگی غیرموازی است. تعداد کل فسیل های یافته شده در این مقطع ۶۹ گونه، ۷۲ جنس و ۴۶ خانواده می باشد. این رسوبات در یک شلف باز و در زیر محیطهای دریای باز و لاگون تشکیل شده اند. تنوع و فراوانی فرم های فرامینیفرهای بنتیک و حضور اندک فرم های پلاژیک گواهی بر کم عمق بودن حوضه در این برش دارد که با مطالعه سایر فسیل ها نیز تایید می گردد. از ویژگی های شاخص این برش حضورگونه های Ammonia بویژه Ammonia pakinsonia است. این برش دارای توالی کاملی از ممبرهای سازند قم است. سن واحد سنگی مورد مطالعه بر اساس حضور فرامینی فرهای بنتیک و پلاژیک الیگوسن بالایی- میوسن زیرین است. مجموعه فرامینی فرهای موجود در مقطع تاقدیس نواب قابل قیاس با زون تجمعی Borealis Melo Group- Meandropsina Iranica به سن آکی تانین و زون تجمعی Miogypsinoides- Archaias- Valvulinid به سن بوردیگالین از زون بندی Adams& Bourgeois (۱۹۶۷) است.کلیدواژه ها
تاقدیس نواب, سازند قم, الیگومیوسن, فرامینی فرها, زیست چینه نگاریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.