شبیه سازی و تحلیل عددی یک ملخ هوایی در شرایط مختلف به منظور بررسی تراست و جریان پایین دست

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE19_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 387
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم یزدیان ورجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد هوافضا-آیرودینامیک،دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

محمد حسن شجاعی فرد

استاد مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

هدف از به کار بردن ملخ ، حرکت هواپیما یا هر وسیله پروازی دیگری در هوا و یا به طور کلی ایجاد نیرویی است که بتواند آن را به حرکت درآورد. هماهنگ سازی مناسب عملکرد ملخ با هواپیما در طراحی هواپیماهای ملخی از اهمیت بالایی برخوردار است.در این پژوهش به منظور ارزیابی رفتار جریان و آنالیز نیروها و جریان ملخ، یک ملخ توسط دینامیک سیالات عددی تحلیل شده است. در سرعت ها و شرایط پروازی مختلف، نیروها و گشتاورهای هواپیما در زوایای مختلف ملخ، محاسبه شده و با هم مقایسه شده اند. با توجه به اهمیت جریان اطراف ملخ در زوایای مختلف و همچنین جریان پایین دست ملخ به شبیه سازی میدان جریان ملخ و تحلیل جریان بر روی ملخ و نیروها ،گشتاورها و اثرات ناشی از حضور جریان حاصل از حرکت ملخ نیز پرداخته شد. نتایج تحلیل شامل استخراج نمودارهای نیروی تراست ، گشتاورها و کانتور های ملخ در زوایای مختلف می باشد. تمامی ملخ با سرعت دورانی ۱۶۷/۵۵ و ۲۰۹/۴۴ رادیان بر ثانیه و در زوایای مختلف در دامنه محاسباتی مورد نظر مورد تحلیل قرار گرفت و بعد از اتمام شبیه سازی نتایج نشان می دهد که ملخ در سرعت دورانی ۲۰۹/۴۴ رادیان بر ثانیه دارای بیشترین تراست تولیدی وبیشترین گشتاور وارد بر بدنه را دارا می باشد. جریان حاصل از ملخ که اجزای مختلف هواپیما را تحت تاثیر قرار می دهد نیز دارای پیچش و آشفتگی بسیار بوده است.

کلیدواژه ها

حل عددی، ملخ ، دینامیک سیالات محاسباتی، پیشرانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.