سال انتشار: 1390
محل انتشار: همایش بین المللی دانش سنتی مدیریت منابع آب
کد COI مقاله: TKWRM01_113
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,133
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ساختار و نظام مدیریت سنتی منابع آب (مطالعه موردی: قنات ماخونیک)
چکیده مقاله:
ماخونیک روستایی است که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد از قبیل ویژگی های انسانی، روابط اجتماعی، روابط تولیدی، سبک معماری، دانش بومی و دهها موضوع جالب دیگر از جاذبه های گردشگری مهم در سطح ملی محسوب می شود. یکی از موضوعات جالب توجه در ماخونیک، ساختار و نظام مدیریت بر منابع محدود آب و خاک است. زندگی در شرایط سخت باعث ابتکاراتی در طول تاریخ برای این مردمان شده است. مجموع اراضی 8 هکتاری، قنات و میزان آبدهی اندک آن (کمتر از 5 لیتر در ثانیه) دارای تشکیلات مدیریتی قوی است که ذهن هر محقق و کاوشگری را با تئوری ها و نظریات گوناگون درگیر می کند. اراضی مینیاتوری با ابعاد کمتر از یک متر مربع و در عین حال با مرزهای مشخص و مالکیت معین، بدون شک از نمونه های منحصر بفرد در ایران بلکه در دنیا محسوب می شود. هدف از این مقاله که به روش توصیفی-تحلیلی و بر اساس داده های میدانی در چندین نوبت مراجعه حضوری و عمدتاً با تکنیک های مشاهده و مصاحبه و پیمایش در محیط روستا تهیه شده، مطالعه ی ساز و کار ظریف و در عین حال پیچیده ی مدیریتی در این قنات است که ممکن است از جنبه اقتصادی چندان اهمیت نداشته باشد ولی از جنبه های اجتماعی، فرهنگی و باورهای ساکنین روستا بسیار مهم می باشد. نتایج مقاله نشان می دهد که یکی از دلایل ماندگاری و ایجاد این تشکیلات مهم و دقیق در طول تاریخ و در حال حاضر، نظام باورهای اعتقادی و فرهنگی ساکنین روستای ماخونیک است که در مقاله به آن پرداخته شده است
کلیدواژه ها:
مدیریت سنتی، منابع آب، قنات، ماخونیک
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/136218/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شاطری، مفید و میکانیکی، جواد و آرزومندان، راضیه،1390،ساختار و نظام مدیریت سنتی منابع آب (مطالعه موردی: قنات ماخونیک)،همایش بین المللی دانش سنتی مدیریت منابع آب،یزد،،،https://civilica.com/doc/136218
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1390، شاطری، مفید؛ جواد میکانیکی و راضیه آرزومندان)
برای بار دوم به بعد: (1390، شاطری؛ میکانیکی و آرزومندان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 1 مقاله استفاده شده است.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- آسیاب آبی
- تغییر اقلیم و تاثیر آن در بروز سیلاب
- تدوین ساختار سیستم پشتیبانی در تصمیم گیری مدیریت پایدار منابع آب در مناطق شهری
- تورسیم فرهنگی درمناطق روستایی (مطاله موردی روستای ماخونیک، روستای لی لی پوت های ایران)
- استفاده تلفیقی از روش های سنتی و مدرن در مدیریت منابع آب (مطالعه موردی : قنات های دزفول)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- مدیریت آب باران و استحصال آن در مناطق شهری
- ارزیابی کارآیی مدل های بارش رواناب - TANK و SimHyd در شبیه سازی جریان رودخانه بهشت آباد
- تاثیر ارتفاع رسوب بر كاهش تغذیه در بندهای تغذیه ای كوتاه
- پیش بینی تغییرات اقلیمی در مناطق فراخشک و بررسی تخلیه قنوات (مطالعه موردی: شهرستان بم)
- محصولات MODIS و معرفی شاخص NDSI برای مطالعات پوشش برف در حوضه های آبخیز ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.