تاثیر زمان ماندگاری بر خواص اپتیکی نانوذرات هسته-پوسته Au/Pd ساخته شده به روش کندوسوز لیزر پالسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و مهندسی سطح ایران، دوره: 11، شماره: 26
  • کد COI اختصاصی: JR_IJSSE-11-26_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 235
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شیخی فرد

دانشکده فیزیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

مهدی رنجبر

دانشکده فیزیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

هادی سلامتی

دانشکده فیزیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین فرخ پور

دانشکده شیمی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

مدهای پلاسمونی فعال در نانوذرات فلز نجیب همچون طلا کاربردهای زیادی در زمینه های مختلف اپتیکی برای آنها رقم زده است. از آنجا که عوامل مختلفی مانند شکل، اندازه و ثابت دی الکتریک محیط بر خواص اپتیکی آنها تاثیرگذار است مطالعه ویژگی های این مد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش نانوذرات هسته-پوسته به کمک فرایند کندوسوز لیزری (لیزر پالسی Nd:YAG، طول موج nm ۱۰۶۴) در محلول PdCl۲ ساخته شدند. ساختار کریستالی نمونه های به دست آمده توسط الگوی پراش پرتو ایکس (XRD) تعیین گردید. همچنین از اسپکتروسکوپی فوتوالکترون های پرتو ایکس (XPS) برای تعیین ترکیب شیمیایی سطح نانوذرات و نوع پیوندهای تشکیل شده استفاده گردید. شکل، اندازه و ضخامت پوسته در نانوذرات هسته-پوسته توسط تصاویر TEM مشاهد شد. الگوی پراش پرتو ایکس تشکیل فازهای بلوری Au، PdCl۲ و PdO را نشان داد. اثر گذشت زمان برطیف های جذب با استفاده از تحول زمانی طیف های جذب پلاسمونی گرفته شده با استفاده از طیف سنجی UV-Vis مطالعه شد. در نهایت برای پدیده های مشاهده شده توصیفات فیزیکی ارایه گردید.

کلیدواژه ها

نانوذرات هسته-پوسته Au/Pd, کندوسوز لیزر پالسی, پالادیم کلراید, تشدید پلاسمون سطحی, TEM, XPS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.