ارزیابی مقدار آهن رباییده ی اسپین های هسته ای جاری در تصویرگیری با استفاده از تشدید مغناطیسی (MRI) با حل معادلات بلوخ به روش تفاضل محدود

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 39، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JONSAT-39-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه بهرامی

دانشکده ی مهندسی انرژی، دانشگاه صنعتی شریف

مهرداد بروشکی

دانشکده ی مهندسی انرژی، دانشگاه صنعتی شریف

منصور عاشور

پژوهشکده ی کاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران

چکیده

توزیع مقدار آهن رباییده ی اسپین های هسته ای جاری در ارزیابی تپ های بسامد رادیویی استفاده شده در آنژیوگرافی با استفاده از تشدید مغناطیسی هسته از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش توزیع مقدار اسپین های هسته ای جاری در زمان اعمال تپ های انتخابی برشی مستطیلی شکل و بعد از آن با حل معادلات بلوخ به روش تفاضل محدود، مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از شبیه سازی اعمال تپ انتخابی مستطیلی شکل ۹۰ درجه ای نشان می دهد که با افزایش سرعت جریان، مقادیر آهن رباییده، در اثر حرکت اسپین های هسته ای، تغییر شکل می دهد، و این تغییرات ناشی از چگونگی حرکت اسپین های جاری است. بیش ترین تغییر شکل در مقادیر عرضی یعنی، Mx و Myایجاد می شود. افزایش تندی جریان خون، تقارن در این نمایه ها از بین می رود. در مقابل، در مقدار طولی یعنی، Mz تغییر چندانی به جز یک تغییر جهت در راستای سرعت قابل مشاهده نیست. به طور کلی با روش موجود می توان توزیع مقادیر آهن رباییده را برای تپ هایی با زاویه های تلنگر مختلف و هم چنین ترکیب فازهای تپ ها به دست آورد که نتایج حاصل می تواند در بررسی بهبود مشخصه های تصویری نگاشت های آنژیوگرافی با تشدید مغناطیسی و بررسی بیش تر تاثیر رشته تپ های طراحی شده بر روی اسیپین های جاری مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

آهن ربایش, معادلات بلوخ, اسپین های هسته ای جاری, روش تفاضل محدود, تصویرگیری با تشدید مغناطیسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.