بهبود سیستم های ایمنی برای تشخیص اجسام در تصویرهای پرتونگاری بار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 39، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JONSAT-39-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه شیخ ربیعی

۱. دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، کدپستی: ۳۴۱۴۸۹۶۸۱۸، قزوین، ایران

بهروز رک رک

۲. پژوهشکده ی راکتور و ایمنی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۱۳۳۹- ۱۴۱۵۵، تهران ایران

عفت یاحقی

۱. دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، کدپستی: ۳۴۱۴۸۹۶۸۱۸، قزوین، ایران

بهنام آرضابک

. مرکز نظام ایمنی هسته ای ایران، سازمان انرژی اتمی ایران، صندوق پستی: ۱۳۴۹-۱۳۱۴۵، تهران ایران

چکیده

بازرسی چشمی بار در فرودگاه ها و مراکز حساس مستلزم صرف زمان زیادی است و اجسام در بسیاری از موارد خصوصا زمانی که در موقعیت و زاویه­های خاصی قرار گرفته باشند قابل شناسایی با بازرسی های سریع چشمی نیستند. امروزه از دستگاه های تصویربرداری پرتو ایکس برای تشخیص اجسام در بار استفاده می شود. تصاویر پرتونگاری حاصل به علت پراکندگی فوتونی دارای میزانی از مه آلودگی هستند و گاهی تشخیص دقیق اجسام با مشکل مواجه می شود. روش های پردازش تصویر می توانند به بهبود کنتراست و در نتیجه بهتر شدن قابلیت تشخیص اجسام کمک کنند. در پرتونگاری بار سطح نویز و پراکندگی در تصویرهای مختلف با هم تفاوت زیادی دارند که این موضوع ضرورت استفاده از روش های پردازش تصویر خودکار را ایجاب می کند. در این پژوهش از دو روش موجک و صافی گابور با سطح آستانه­ی خودکار استفاده شده است. نتایج حاصل نشان می دهد تصویرهای بازسازی شده اگرچه در جزییات دارای اختلافاتی هستنند ولی در میزان تشخیص اجسام توسط افراد تفاوت زیادی ندارند. در هر دو روش کنتراست و قابلیت تشخیص اجسام نسبت به تصویرهای اولیه بهبود قابل ملاحظه ای یافته است. زمان اجرای الگوریتم موجک گسسته حدود یک هشتم زمان اجرای صافی گابور است که با توجه به اهمیت سرعت پردازش تصویر در بازرسی بار برتری قابل­ملاحظه ای است.

کلیدواژه ها

پرتونگاری بار, سیستم بازرسی بار, پرتو ایکس, روش موجک گسسته, فیلتر گابور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.