محاسبه ی دما و چگالی پلاسمای تخلیه ی سد دی الکتریک با استفاده از کامسول

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون هسته ای، دوره: 40، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JONSAT-40-4_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل مازندرانی

۱. پژوهشکده ی پلاسما و گداخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی، صندوق پستی: ۵۱۱۱۳-۱۴۳۹۹، تهران- ایران

شروین گودرزی

۱. پژوهشکده ی پلاسما و گداخت هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی، صندوق پستی: ۵۱۱۱۳-۱۴۳۹۹، تهران- ایران

حسن غفوری فرد

۲. دانشکده ی مهندسی برق، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، صندوق پستی ۴۴۱۳-۱۵۸۷۵، تهران ایران

علی اسکندری

۳. پژوهشکده ی کشاورزی هسته ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، سازمان انرژی اتمی، صندوق پستی: ۴۹۸-۳۱۴۸۵، کرج- ایران

شیوا شه شناس

۴. گروه علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، صندوق پستی: ۵۳۸۱۶۳۷۱۸۱، شبستر - ایران

چکیده

شبیه ­سازی یک بعدی پلاسمای تخلیه ­ی سد دی­ الکتریک صفحه ­ای با استفاده از نرم­ افزار کامسول انجام شد. تاثیر ضخامت و ضریب دی ­الکتریک، ولتاژ و بسامد اعمال­ شده به الکترودها بر تغییرات دما و چگالی الکترون مورد مطالعه قرار گرفت. نتیجه­ های به دست آمده نشان داد که افزایش ولتاژ، بسامد، ضریب گسیل الکترون ثانویه ­ی الکترود و ضریب دی­ الکتریک باعث افزایش چگالی الکترون می­ شود درحالی که افزایش ضخامت دی­ الکتریک، چگالی الکترون را کاهش می­ دهد. افزایش ولتاژ از ۵ تا kV ۵۰، سبب افزایش چگالی الکترون از ۱۰۱۷×۴ به ۳-m ۱۰۱۸×۲/۳ شد، با افزایش بسامد از ۲۰ تا kHz ۵۰، چگالی الکترون از حدود ۱۰۱۷×۹۶/۱ تا حدود ۳-m ۱۰۱۷×۵/۳ افزایش یافت. در این شبیه ­سازی ­ها مشاهده­ شد که افزایش ولتاژ، بسامد و ضخامت دی ­الکتریک باعث افزایش دمای الکترون می­ شود درحالی که افزایش ضریب دی­ الکتریک و ضریب گسیل الکترون ثانویه ­ی الکترود، اثرهای متفاوتی دارند. از نتیجه­ های به دست آمده مشخص شد که بدون نیاز به اعمال ولتاژ و بسامد بالا؛ با تغییر جنس و ابعاد دی ­الکتریک و جنس الکترودها می­ توان چگالی الکترون را تا مرتبه ­ی ۳-m ۱۰۱۸ افزایش داد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی, چگالی الکترون, دمای الکترون, پلاسما, کامسول

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.