تحلیل و توصیف فرایند حذف در زبان کردی(گویش کلهری)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پژوهش های زبان شناسی، دوره: 5، شماره: 8
- کد COI اختصاصی: JR_JRLU-5-8_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 216
نویسندگان
دانشگاه کردستان
دانشگاه کردستان
چکیده
در این مقاله تحلیل و توصیف فرایند حذف ساختاری در زبان کردیهدف از نظریه بهینگی با رویکردی همزمانی استفاده میشود(کلهری) کانون توجه قرار خواهد گرفت. برای نیل به این. تحلیل فرایند حذف در این پژوهش مشتمل بر دو بخش خواهد بود.بخش اول مشتمل بر سازوکاری بود که فرایند حذف در آن رخ داده است و بخش دوم بر تحلیل ملاکهای انتخاب واکهای برایاعمال فرایند حذف، بنا نهاده شده استبه هنگام التقای مصوتها درنقطهی تماس پسوند و ریشهی واژگانی استفاده میکنند.در این مقاله نشان داده میشود که زبان کردی را باید در میان زبانهایی قرار داد که هم از. V و هم از فرایند حذف ۲ V فرایند حذف ۱همچنین استدلال خواهد شد که همیشه فرایند حذف در نقطهی تماس دو واکه برای غلبه بر التقای مصوتها گزینهی بهینه نیست وگاه فرایندهای دیگری همانند غلتسازی نیز به کار میرود و استدلال میشود فرایند حذف تنها زمانی صورت میگیرد که امکانوجود نداشته باشد. [GH(GLIDEHOOD)] به دلیل محدودیت شرایط غلت سازی V غلتسازی از واکهی اول یعنی ۱کلیدواژه ها
حذف, غلت سازی, نظریهی بهینگی, التقای مصوتهااطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.