بررسی ترک خوردگی برودتی در مخلوط های آسفالتی با استفاده از مدل ناحیه چسبنده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات
  • کد COI اختصاصی: CAAM13_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 670
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید فخرائیان

کارشناس ارشد مهندسی عمران گرایش راه و ترابری

سید حمیدرضا صاحب الزمانی

دکترای تخصصی مهندسی عمران گرایش راه و ترابری

اورنگ فرزانه

دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران

سید محمد ضیاء علوی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران

چکیده

یکی از مهم ترین خرابی های روسازی، خرابی های ناشی از دماهای پایین است که به ترک های برودتی مشهور هستند و این ترک ها بیشتر در مناطق سردسیر رخ می دهند. به طور کلی ترک های برودتی به دو دستهی ترک های ناشی از دمای پایین و ترک های خستگی دمایی تقسیم می شوند. ترک های ناشی از دمای پایین در مناطقی که دما به شدت و ناگهانی کاهش میابد رخ می دهند و ترک های خستگی دمایی به دلیل تکرار سیکل های کاهش دما، پیر شدگی و سخت تر شدن قیر به وجود می آیند. آزمایش نمونه مهار شده تحت تنش کششی از جمله آزمایش هایی است که برای پیش بینی ترک های برودتی انجام می شود. در این تحقیق، با استفاده از مدل سازی این آزمایش در نرم افزار آباکوس سعی شده است دمای شروع ترک خوردگی مخلوط آسفالتی پیش بینی شود. به همین منظور، از اجزاء چسبنده برای بیان شکست در مخلوط آسفالتی استفاده شده است. نتایج تحلیل حساسیت پارامترها نشان می دهد که با افزایش ضریب انقباض دمایی و نرخ کاهش دما، ترک خوردگی در دمای بالاتری شروع می شود. از طرف دیگر،کاهش مقاومت کششی نیز باعث شروع ترک خوردگی در دمای بالاتر می شود. همچنین به دنبال افزایش مقاومت کششی و یا کاهش انرژی شکست، نرخ انتشار ترک در نمونه ی آسفالتی افزایش میابد و ترک به شکل شکننده تر به وجود می آید. نتایج نشان می دهد، اگرچه مشخصه های مدول استهلاک در هر دو بخش شروع و انتشار ترک خوردگی موثر می باشد ولی در دمای ترک خوردگی نهایی تغییری ایجاد نمی کنند.

کلیدواژه ها

مخلوط آسفالتی، ترک های برودتی، مدل ناحیه چسبنده، نرم افزار آباکوس، انرژی شکست، نرخ کاهش دما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.